Nu var det så där länge sen sist igen.. Massor som hänt men inte ett ord på hemsidan! Skärpning får det bli..
Det största som hänt sen sist är att vår Verano Lee vd Zandkamp visades igen på avelsvärdering.

Det var så klart lite nervöst, man vill ju förvalta någon annans ögonsten det allra bästa man kan..
Utöver visningen så gjorde vi även bruksprov. Bruksprovet är ju (tyvärr) frivilligt men för mig väldigt viktigt. Jag tycker det är uppfödarnas plikt att visa att våra ponnyer är allsidiga och användbara, inte bara vackra i en ring..

Vi körde en generalrepetition på utställningen i Kristinehamn och det var tur för Verano var jättetaggad minst sagt. Men på avelsvärderingen var han helt lagom. Pigg, glad och framåt precis som vi upplever honom här hemma. En riktig pärla!

Bruksprovet blev så högt bedömt att vi fick utmärkelsen för dagens bästa bruksprov, himla kul. Han hade ju en hel del ston i sommar så jag valde att inte börja köra honom förens sista veckan i augusti för att det inte skulle bli för mycket för honom och han skulle falla i kondition.
Exteriört belönades han med 42 poäng och höjdes till A för sina fina avkommor som finns lite spritt i Norden.

Utöver Verano så visade vi 2,5-åringarna Lundstorps Zand som fick 38 poäng och Cosmopolitan som fick 37. Cosmopolitan är nu valack och inkörd och väntar på att hitta sitt nya hem. Han har en himla fin sida tycker jag så det vore kul om han blev visad som valack och i "värsta" fall får jag göra det själv..

Vi har även kastrerat en hel del hingstar både unga icke godkända men även Lundstorps Edelman och Sollidens Jabba the Huut. Intresset för dom som hingstar har varit väldigt svagt och då tycker jag att dom får det bättre som valcker. Carita som delägde Jabba ihop med mig har köpt ut mig och hon har nu en om jag får säga det själv, snygg valack som dessutom är både inkörd och inriden nu. Ska bli kul att se honom i valackklasserna senare.
Edelman är till salu och det är några intresserade som kommer och provkör honom. Han är himla bussig och det gör mig lite ont att släppa honom då han är så rolig och snäll att köra, men han får det bättre hos någon annan där han kan vara ohotad nr. 1. Baksidan med att ha avel, man kan inte behålla alla individer..

Ett litet tillskott har det blivit under hösten, 2-årsstoet Lindegårdens Vera, ett brunskimmelsto efter Epol. Hon ser lovande ut och är välstammad så det blir spännande nästa år med henne och de 2 övriga 3-årsstona.

I övrigt så kör vi mycket unghästar för tillfället. Några av våra valacker har fått nya hem och redan flyttat. Får även rapporter från Lundstorps Fire Girl och hennes nya hem och att det går bra med både körning och bruksträningar. Jättekul att följa sina ponnyer även efter att det flyttat "hemifrån"

Om man söker en fin valack att köra med så har vi för tillfället flera stycken till salu. 

Med hundarna var vi till Åland i slutet av september, en fartfylld helg där Bus blev BIR och med det även Finsk utställningschampion.

Just den här helgen följer jag utställningarna i Herning med intresse då rasen ska mönstras för godkännande inom FCI och därmed få tävla om CACIB hädanefter.

Vår nästa tävling blir en dubbel i Norge då Dogs4All har både nordisk och norsk vinnare samma helg.

Nu hoppas jag att det kan bli lite tätare mellan våra uppdateringar här!