Till slut kom regnet! Men i väntan på det så fortsatte vårt dagliga arbete som vanligt med betäckningar och tävlingar på både hund och ponnysidan.

I mitten av juli, en ruskigt varm sommardag åkte vi till Nyköping på utställning med Tequila Rose och Fire Girl i förhoppning om att få det sista guldet de båda behövde för dubbelguldsdiplom. Fick fin hjälp av Johanna Granberg att visa Fire Girl i klassen. Båda flickorna fick 40 poäng och därmed var diplomen i hamn. Ansökan om dubbelguldsdiplom och RS-nummer är inskickade.
Veckan efter så åkte Fire Girl till sina nya ägare, vi önskar dom lycka till och hoppas att dom får roligt ihop!
Helgen efter åkte vi till Västerås med våra hundar och där blev Rufs BIR med en strålande fin kritik.

I början av augusti fick vi dels hem veden till vintersäsongen men också halmen som behövs. Så nu finns det mesta på plats inför vintern, skönt!

Därefter var det två helger med rasspecialer för hundarna dels i Sverige men också i Norge. Två intensiva men härliga helger med mycket hundar men också härliga människor. I Norge blev Rufs 4:e bästa Hane med norskt reserv-cert ( hans andra..) och Remus blev BIM-veteran.  Med Bus så provade jag på den nya grenen Barn Hunt, en kombination av nosework och agility kan man säga. Det går ut på att hundarna i en inhägnad fylld med halm/höbalar ska hitta rätt tub där man har en död mus inlagd. I USA som är urspungslandet är mössen i tuberna levande men det kräver oerhört mycket träning för att de inte ska bli stressade och må dåligt. Utöver att hitta musen ska hunden passera en tunnel och vid minst ett tillfälle stå på en bal med alla 4 tassarna. Som luring finns det även tomma tuber och tuber med bomaterial.
Jättekul så vi ska försöka att träna lite här hemma, utrymmen finns ju!

I helgen som gick var det ponny för hela slanten.
På lördagen var det Nords drive-in utställning i Köping. Två ponnyer med mig Lundstorps Blaze som fick 40 poäng och Bäckdalens Izadora som debuterade med 39 poäng. Utöver att visa dessa var jag även funktionär.
Hem efter en lång dag och ladda om för sommarpremiering med Izadora.
Izadora har växt en hel del ( mätt till 104 och 104,5) och har därför inte fyllt ut riktigt så mycket i kroppen som jag önskat för att vilja visa henne på utställning. Vill att hon skulle få växa klart först. Men på premieringen räckte det till! Först av två visade 3-åringar och 88888 = 40 poäng. Avelsdiplom och G1. Samma kväll fick hon åka tillbaka till kompisarna och betet, det uppskattade hon nog mest. Tog ungefär 3 minuter så låg hon på rygg i deras dammhål och rullade sig allt hon orkade.

Betäckningssäsongen börjar gå mot sitt slut, har för tillfället bara ett sto som brunstar och hon borde snart vara klar. Många ston har kommit om i sina brunster, den värmen som har varit har inte varit gynnsam kan vi milt sagt säga! Men nu verkar de flesta inte komma om i alla fall. Vi håller tummarna att det går vägen för alla betäckta ston.

Annars förbereder vi nu för vår utställning den 1:e september i Kristinehamn, med oss åker Blaze  och Verano. 

Verano har vi även börjat att förbereda inför bruksprovet på hingstpremieringen den 16/9 i Karlskoga, han är väldigt välkörd hos sin förra ägare men nu är det ny kusk :-)
Även unghingstarna Zand och Cosmopolitan ska i helgen komma hem från pojkbetet och matchas mot premieringen.