Underbara sommar! Allt händer på samma gång och timmarna räcker ibland inte till och tyvärr går det snabbare att uppdatera på fb. Men här kommer en liten uppdatering om vad som händer hos oss!

Det absolut största är att vi har köpt (ännu) en hingst till stuteriet. Absolut inget planerat men när den här möjligheten uppenbarade sig kunde jag inte låta bli. Hingsten vi prata om är Verano Lee vd Zandkamp. Jag såg honom när han visades och godkändes i Sverige 2007 och tyckte han var otroligt fin och så hade han ju en annorlunda färg med sin rödblacka färg. Tyvärr fanns inte möjligheten att köpa honom då och inte heller i många år. Men nu, nu fanns möjligheten och allt annat som ska stämma stämde!

Verano är ju godkänd i flera länder men har inte verkat i svensk avel tidigare. Det finns ett fåtal avkommor efter honom i Sverige och ytterligare några utlandsägda som är visade här med fina resultat. Detta leder oss in på vår nästa lilla "överraskning". När affären med Verano var klar så kom möjligheten att köpa en musblack  dotter efter honom som redan befann sig i Sverige, nämligen danskfödda Hesseldals Sayonara. Det kunde jag ju inte motstå så även hon fick flytta till Lundstorp. Sayonara är inte visad i Sverige (än) och det ska bli jättekul att matcha henne och visa. 

Det känns otroligt roligt att kunna förstärka den blacka sidan av min avel med två så bra individer. Om sedan andra är intresserade av att använda Verano så är det en bonus. Så stort tack till ägarna som gett mig den här chansen!

Eftersom det var ett tag sen jag skrev här sist måste jag ju även nämna att det har flyttat hit ett avblekbart ungskimmelsto, Gullsmyras Merida. Merida är efter Sandbackas Grus och Änglahöjens Joyce. Merida är besläktad med vår Queens Butterfly då Butterfly´s mamma även är mamma till Grus.

 

På utställningssidan har vi åkt lite med både ponnyer och hundar. Våra 3-åriga ston Fire Girl och Tequila Rose har båda guldbelönats i år och vi ser fram mot sommarens utställningar för att kunna säkra ett eventuellt diplom. Även vårt 2-åriga sto Luna är utställd och fick då 40 poäng och guldplakett. Även Jabba the Huut har visats av Carita och även det resulterade i guldplakett.
På hundsidan har vi åkt runt en hel del och det har gått riktigt bra får man ändock säga!
På My Dog2 tog vi hand om både BIR och BIM ihop med Laila på Björkils kennel som jag visar en hel del hund åt. 
Bus och Remus har tagit sina sista svenska cert och är nu båda två SUCH. Rufs och Bus har även lyckats ta var sitt Nordic cert så nu "jagar" vi fler i utlandet (billigt och bra :D)

Än så länge har 2 föl fötts här. Två stoföl som båda blir skimmlar, härligt! Stolta mammor är Moa och Blond. 3 ston återstår och vi hoppas det går lika bra som de första.

Betäckningssäsongen har också smugit igång och första stoet är förhoppningsvis snart klart och kan åka hem till sin ägare igen. 

Sommaren fortsätter i samma tecken som den börjat, betestider, betäckningar, fölungar, utställningar och så allt arbete där i mellan!

Hoppas vi ses i sommar!