Årets mest intensiva helger har passerat. Först vår sommarutställning i Kristinehamn och därefter hingstpremieringen på samma plats!

Med oss på utställningen var Lundstorps Nordica som segrade i klassen för övrigt färgade 3-åriga ston. Hon kom två i ungstochampionatet och blev rekommenderad till BIS-finalen där hon slutade 5:a på 41 poäng (99887). Även Lundstorps Fire Girl och Ängenäs Tequila Rose deltog i klassen för 2-åriga ston. Fire Girl kom 4:a på 39 och Tequila kom två på jättefina 41 poäng. Sist på dagen visade vi även Hiawatha och med resultatet i hand så skulle han gjort sig bättre hemma i hagen. Så är det ibland, vi vänder blad och går vidare ;-)

Med utställningen avklarad var det bara att ladda om! Till hingstpremieringen var 2 stycken 2,5-åriga hingstar anmälda, Lundstorps Ghostman och Sollidens Jabba the Huut som vi äger ihop med Carita Söderberg. Vi skulle ju inte bara delta utan jag stod som platsansvarig i år igen så det är ju lite mer att fixa med. Killarna var i alla fall först ut för dagen. Ghostman mätte 89/14 och Jabba 97/16. Ghostman fick lite retliga 39 poäng med nämnden poängterade att dom gärna såg han nästa år igen. Så kanske finns det potential i alla fall! Jabba fick i alla biljett vidare till veterinären. Där undersöktes han Ua med notering om en testikel roterad 180 grader. Slutligen fick Jabba 40 poäng och G till 2019 med poängen 98878. Kul! Nu kommer Jabba att bo hos Carita till nästa vår då han förhoppningsvis kommer att verka i avel här på Lundstorp.
Utöver hingstpremieringen så har vi dessutom rensat alla vinterhagar + lösdrifter med maskin under helgen. Skönt att ha det gjort.
En liten avstickare hanns också med under lördagen, nämligen till fölvisning på halvblod. Där visades vi fram en ärtig fölunge e. Emmerton som gick och vann hoppfölklassen med jättefina poäng och nu är hon inbjuden till att tävla i Riksfölet/Agriafölet på Strömsholm i slutet av månaden.

Utställningssäsongen är långt från över än, men nu är det mest hundarna som kommer att åka. Med ponnyerna laddar vi inför julutställningen i november.