Mars månad och våren börjar närma sig! Första helgen i mars hade vi vår tulpantema inspirerade utställning med brukstävlingar i Kristinehamn

Med oss den här gången var bara unga ponnyer med lite olika mål.
Yngst i ligan var unghingstarna Sollidens Jabba the Huut och Lundstorps Ghostman som var ute för träning. Sen tycker jag att dom ligger med bra i utvecklingsfas så det skulle vara kul med en bedömning. Det är jättesvårt med unga hingstar och domarna brukar överlag vara försiktiga på poängen så ingen ska få falska förhoppningar till eventuella premieringar.
Killarna fick gå i utställningsskola veckan innan med allt vad det innebär med träns, gå-träning, täcke och diverse rengöring.
I transporten dit hade dom sällskap av hagkompisen Lundstorps Edelman som vi hoppades på kanske skulle kunna ta sista 41:poängen till SUCH:et.

Jabba och Ghostman gick i samma klass och Carita hjälpte mig med visning. Båda killarna skötte sig bra, stod snällt och väntade på sin tur osv. Båda var lite spända i ringen men det var därför dom var där, att träna! Jabba placerades som nr 1 med 39 poäng och Ghostman 2:a med 38 poäng. Båda fick bra kritiker och jag är väldigt nöjd. Nu får dom fortsätta att utvecklas under våren och sommaren så får vi se om någon av dom är klara för visning i höst.

Edelman placerades som nr. 3 i sin klass men fick de efterlängtade 41 poängen så nu är han klar för att ansöka om SUCH!

På stosidan hade vi med oss två tjejer. Dels Lundstorps Nordica som vi hoppades på SSS-guld nr 2 så ett eventuellt dubbelguldsdiplom är klart om det är så att hon inte klarar 40 poäng på sommarens premiering. Men även Lundstorps Heart Beat var med i transporten, där hoppades vi på en guldmedalj och kanske även med spets? Hon belönades med  40 poäng.

Så av 5 ponnyer var 4 egna uppfödningar, samtliga klarade klass 1 och 3 blev guldbelönade, alla Lundstorpsponnyerna var e. Pique och ingen ponny var äldre än 4 år.

I övrigt så verkade alla deltagare nöjda med arrangemanget och det är det som ger oss energi att göra det igen! Hoppas vi ses till utställningen i augusti.

 

Vi har även ställt mer hund. 10:e mars åkte vi till internationell utställning i Strängnäs och med oss var som vanligt Bus och Rufs men även veteranen Remus (Björkils Molle-Mee) liftade med oss.

Det var ganska mycket gårdshundar anmälda (drygt 30) så det fanns att titta på. Lite kul är att det blir bara fler och fler shetlandsmänniskor som även ställer hund. Hann med att hälsa på flera stycken under dagen.

Rufs placerades som etta i sin klass med Excellent och CK
Bus placerade trea i sin klass med Very Good
Remus placerades etta i sin klass även han med Excellent och CK

Rufs blev sedan totalt 2:a i Bästa Hane och fick där sitt 8:e Cert :-)
Remus blev placerad efter Rufs och fick därmed Reserv-Cert (sitt första) han blev även BIR-veteran!

 

Nu är det lite lugnt med utställningarna ett tag. Närmst inpå är hingstpremieringen i Tenhult där Edelman ska visas igen och göra sitt bruksprov.

En annan väldigt rolig sak är att vi HD-röntgat Rufs och fick resultatet HD A på honom. Det innebär att Rufs nu är ok att använda i avel när åldern är inne.