Runt alla hjärtans dag brukar det vara säsongspremiär för ponnyerna och i år var inget undantag!
Vi körde på dubbel helg och besökte Wittvång på lördagen och Skogslotten på söndagen.

Med oss hade vi Lundstorps Nordica som är 3 år i år och Lundstorps Edelman som är 4 år i år.
Domare i Wittvång var Elisabeth Ljungstorp och i Skogslotten Kurt Larsson

I wittvång var det utställning alla raser och drygt 70 anmälda ponnyer. Nordica blev inte bara klassvinnare med guld utan även BIR och skulle därmed tävla mot långbeningarna i slutet av dagen. Edelman var ensam i sin klass och fick guld och 40 poäng med sin första 9:a på typ.
Nordica höll jättefint hela dagen så i BIS-finalen blev hon endast slagen av en urläcker welshhingst (tror sekt.B). Nordica blev alltså Reserv-BIS med fina 99888 = 42 poäng

Bara att toffsa upp samma ponnyer igen och åka hem för natten för morgonen därpå åkte vi igen.

Nordica gick i en ruskigt stor 3-åringsklass med flera riktigt bra ston. Hon blev 2:a placerad med samma poäng som gårdagen, 99888 = 42 poäng. Vilken start på 3-åringssäsongen för hennes del!

Edelman mötte 2 äldre hingstar och jag hade ingen som helst förhoppning om att slå dom.. Men vi blev placerade som etta med guld och en fin kritik. Då inga andra hingstar var anmälda till andra standardklasser blev Edelman även Champion Hingst. Det innebär att Edel faktiskt har blivit champion 4 år i rad :-)
I BIS-ringen var det så klart många fina ponnyer med och jag blev bara gladare och gladare ju längre vi fick gå kvar. Till sist fick vi lämna som nr. 3 på fina 89898 = 42 poäng. Väldigt nära en titel även på Edel, men va fasen 42 poäng och championtitel som nybliven 4-åring är jag supernöjd med!!


Foto: Pernilla Gustafsson

 

Vi har även varit iväg med hundarna och ställt dom. Det var i Motala och med oss var ett helt gäng som det gick strålande för!
Vad sägs om: BIR och BIM valp, varpå BIR-valpen sen blev BIS-3:a
Rufs fick sitt 7:e cert! och dessutom 3:a i Bästa Hane
Bus fick Excellent
Remus blev BIR veteran och därefter 4:a i veteranBIS
Freja var så glad så glad hela tiden och viftade inte bara på svansen utan hela bakänden.. Inte så lätt att se något då men ett Very Good blev det i alla fall.