Årets första tävling avklarad och det i dubbel upplaga!
Jag och voffa åkte till Göteborg och internationell utställning x2.

Som resesällskap hade vi Rufs uppfödare Laila och 3 av hennes hundar. Jag hjälper Laila och visar hennes hundar då hon själv inte är jätteförtjust att vara i ringen själv medan jag gillar det betydligt mer. En riktig win-win situation.

Första dagen:
Först ut var Rufs som för året tävlar i ny klass, nämligen Unghund. Han skötte sig som alltid väldigt väl och blev placerad som två bakom en fin norsk hund. Excellent och Ck blev resultatet. Bus tyckte det var lite kylslaget i dom stora hallarna och var inte riktigt på sitt showigaste humör. Det får jag ta på mig och helt enkelt bara tugga i mig att han behöver hållas mer varm än dom andra hundarna, hur fånigt det än känns. Han fick ändå ett Very Good vilket i efterhand visade sig rätt bra.
sist ut på hanhundssidan visade jag också Lailas veteranhane Molle-Mee (Remus till vardags), Det var debut för Remus på officiell utställning och det är alltid spännande att höra vad en riktigt rasdomare anser! Excellent och CK blev resultatet. Tjohoo! Dessutom blev han även sist på dagen BIM-veteran slagen av en veterantik som dessutom redan var champion.
Tikarnas resultat sopar vi under mattan och glömmer, det var långt ifrån någon höjdare. Så är det ibland. Dom är kanske mer extrema i sina typer än killarna och vi konstaterar bara att det passade inte den här dagen...
Rufs blev i alla fall placerad i Bästa Hane som 4:a, alltid något :-)

Andra dagen:
Får väl erkänna att det tog emot liite när klockan ringde 03.40 för uppstigning och färd tillbaka till Göteborg.. Det var helt klart med skräckblandad förtjusning som tikarna från gårdagen fick åka med igen. Man vill ju inte gärna bli sågad två dagar i rad...
Samma visningsordning som dagen innan.
Rufs först ut, vann klassen den här gången med Excellent och CK och fina ord från domaren. Kul!
Bus fick Excellent med en väldigt rättvis kritik.
Remus vann klassen med Excellent och CK
Båda tikarna fick Excellent och placerades i respektive klass!! Där kan vi snacka om ojämna resultat! Men vi blev ju såklart väldigt glada.
Ytterligare en uppfödning från Laila visades båda dagarna, Hizzy-Hop med matte Martina. Hizzy fick Excellent båda dagarna och CK på lördagen.
Rufs blev placerad som 3:a i Dagens Bästa Hane och fick sitt 6:e cert!! Wow, och han har ungefär 6 månader kvar innan han kan ta det sista certet för ett championat, undra om han kanske till och med kan få nåt mer cert innan dess?
Remus blev BIR-veteran och slog idag championtiken *tummen upp*
Dessutom gick vi in i en uppfödargrupp med Rufs, Ruzzi, Hizzy och Remus. Resultaten blev etta med HP.
Trötta och mycket nöjda kunde vi gå en sväng på mässan och spana på grejer innan vi lastade allt igen för att sakta ta oss hemåt.
Sammantaget kan vi säga att hela helgen var riktigt bra för Rufs och söndagen nästintill en fullständig fullträff (bra nära var vi i alla fall).
Stort grattis till er andra som ställde under helgen och fick cert och färdigt championat och övriga placeringar!

Imorgon ska vi ut på en liten road-trip och med oss hem följer en ny invånare. Mer om detta kommer!

Uppfödargruppen:
Från vänster: Rufs, jag, Ruzzi, Martina & Hizzy, Remus, Laila