Det har varit en tung höst på flera olika sätt. Mycket arbete och omvälvande förändringar. Men nu har orken och lusten för hemsidan återfunnit sig.

Vi kör väl en favorit i repris och tar en bildkavalkad!
Sen sist så laddade vi för generalmönstringen med Prinsen.
Han skötte sig som den pärla han är. Han höjdes till avelsvärdeklass GI för sina utställningsmeriter och erhöll 41 poäng exteriört vilket också var en höjning från när han godkändes! Riktigt kul!

Foto: Annette Wadman

Nästa utställning var den i Mullsjö och där hade vi med oss Do! och Zaira. Det var väl för oss ingen höjdare, men ett fall framåt för Do! som nu fick 38 poäng med en 7:a på benen. Vi håller på för fullt och behandlar hennes trauma i bäckenet med hjälp av en equiterapeut och den desperata jakten på guldplaketter är inledd..

Två helger senare åker jag till Kungsängen på utställning med Bus & Rufs på lördagen men konstaterar nu när jag skriver att jag inte minns några resultat alls och det är kanske inte så konstigt för på söndagen förlorar vi vår älskade Snigel i tarmvred. Allt gick så fort, från första veterinärbesöket då veterinären inte tyckte att hon var särskilt påverkad till det faktumet att hon var utom all räddning. Hon saknas mig min älskade Snigel <3Alltid älskad, aldrig glömd, finaste Snigel

Livet går vidare även om det är tungt. Oktober är en hektiskt utställningsmånad. Vi åker till Vetlanda och med oss har vi Do! som äntligen kniper sitt första guld som 3-åring. Zand som var i lite tokig växtfas men snäll i alla fall och Zaira som äntligen fick det sista guldet hon behövde för att jag ska kunna ansöka om SUCH på henne. Tyvärr konstaterar vi att det är något som stör Zaira så även hon får ställas på behandlingslistan hos equiterapeuten.Zaira och Zand från utställningen i Vetlanda.

Efter Vetlanda åkte vi till Brålanda på Västs Drive-in utställning. Med oss dit i ett hiskeligt ruskväder hade vi Do! som trillade ner på 38 poäng och Edelman som fick 40 poäng. Mest nöjda var vi nog alla när vi var klara och kunde åka hem! Fy 17 så blåsigt och regnigt!

Mitt i veckan föds den första kullen efter Bus, det blir hela 9 valpar med 5 tikar och 4 hanar och alla är pigga och fina efter födseln!

Som avslut på utställningssäsongen för ponnyerna åkte vi till Skogslotten med samma uppställning som till Brålanda, nämligen Do! och Edelman. Absolut sista chansen för Do! att försöka knipa ett guld till. Nu när hon åkt så mycket börjar hon bli väldigt van och lätt att ställa. Hon gör precis allt rätt och där när vi väntar på poängen är jag faktiskt rejält nervös. Tyvärr räcker vi inte riktigt hela vägen fram utan får återigen 39 poäng. Just där och då kändes det ganska tomt. Som vi kämpat och hoppet hade ändå tänts efter Vetlanda att det kanske ändå skulle kunna gå.. Men hon har i alla fall ett guld och vi försöker att fortsätt att behandla henne och hoppas att hon fortsätter att rätta sig till nästa år. Diplomet är ju kört men alla blir inte diplomston.
Edelman sköter sig också väldigt bra och han får 40 poäng och en fin kritik. Nu väntar vintervila för hans del innan vi sätter igång med träningen inför bruksprovet 2017!

Foto: Emma Veber, Edelman på Skogslotten

Helgen därpå åker jag och hundarna på ett riktigt äventyr ihop med Rufs pappas ägare. Vi åker till den Danska och Nordiska Vinnarutställningen i Herning i Danmark.
Resultatmässigt kom vi inte först men shit så roligt vi hade. Såg massor av hundar och träffade många härliga människor! Vi är gott slitna när vi kommer hem på måndag morgon..

Ingen rast ingen ro, men däremot utställning med hundarna på "hemmaplan" eller nåja, Karlstad i alla fall och det var inte ens mina hundar jag ställde men otroligt bra gick det. Tre hundar med, en yngre valp, en äldre valp och en vuxen och samtliga kammade hem BIR-et i respektive grupper.

Här kommer också vårt senaste nytillskott hem, Luna. Luna som är född 2016 är nära besläktad med min Blond och en ponny som är köpt till 110% med hjärtat. Hon har kommit in väldigt bra i flocken och nu väntar vi "bara" på sommaren så vi får se henne i sommarpäls.
Den här helgen var det planerat att jag och vovvarna skulle åka till den Norska Vinnarutställningen i Lilleström men jag blir så dålig på natten att jag inte klarar av att åka. Surt, men det kommer fler utställningar.

Redan helgen därpå till och med, då åker jag med Rufs uppfödare till Arvika och ställer hennes hundar. Med oss hade vi då en äldre valp som blir BIR i sin kategori. En vuxen tik som får Hp och en debuterande äldre hane. Han slår till och blir sedan BIR för de vuxna hundarna! Jättekul och bra uppladdning för My Dog.

Första helgen i december var det dags för den riktiga utställningsavslutningen för året. Lilla och Stora Stockholm med Svensk vinnarutställning på Älvsjömässan med Bus och Rufs. Första dagen fick Bus ett Very Good men med en trevlig kritik, Rufs fick Excellent med Ck och sedan oplacerad i Bästa Hane. Fredagskvällen tillbringade vi på hotell i norra Stockholm och vi gjorde inte ett dugg!! Så skönt.
Utvilade och fräscha åkte vi tillbaka till Älvsjömässan på lördagen och nu var det dags för vinnarutställningen. Att Bus inte skulle ha någon chans, det visste jag på förhand. Men med Rufs hade jag en liten liten dröm om att vi kanske skulle kunna lyckas. Bus föll ändå den finska domaren i smaken och fick ett Excellent och blev placerad som 2:a i sin klass.
Rufs mötte det största motståndet hittills! Hela 6 juniorhanar. Rufs skötte sig bra under visningen och all träning under året har nog gjort honom gott för han visade inga tecken på att vara sliten på dag nr 2. Vi stod först i klassordningen och det var nervöst på riktigt när vi fick springa några extra varv ihop med den juniorhane som hon plockade fram till andra plats. Just idag ville jag verkligen inte att domaren skulle ångra sig och byta plats på oss. Det vill man väl aldrig men idag stod det ju ändå en vinnartitel på spel..
Lyckan, glädjen och lättnaden när domaren kom fram och sa: -"Number one" och pekade på oss. Fina fina Rufs! Excellent, Ck och SVJV-16, sedan blev vi reservplacerade i Bästa Hane och fick även ett Reserv-Cert.
Ett helt fantastiskt avslut på utställningsåret!

Stort tack till Linda Heinte som ställde upp och tog ett par kort på Rufs innan dom skulle åka hem.

Nu är det snart julafton och sedan är 2016 över. Det har hänt mycket under året och det har varit väldigt skönt att kunna åka på mycket utställningar och "glömma bort" problemen för några timmar.
En årskrönika ska det väl förhoppningsvis komma under mellandagarna.
Sköt om er där ute.