Äntligen var det dags för vår årliga sommarutställning! Mycket anmält med 64 ponnyer i utställningen och över 120 starter i bruksen!

Sanna med sitt gäng fick verkligen slita men dom fick ihop bruksen som vanligt på ett strålande vis!

Tyckte att vi hade god ordning inför utställningen även om det blev många sena nätter nu i veckan innan..

Med oss för visning hade vi:
Lundstorps Rouge som debuterade. Hon fick 38 poäng med en trevlig kritik och placerades som 2:a med samma slutsumma på poäng som segraren.

Lundstorps Nordica som efter strykning blev ensam i klassen men fick guld och en riktigt fin kritik. Hon blev sedan champion minior och fick vänta till BIS-finalen.

Lundstorps Zand som debuterade men i tryggt sällskap av sin mamma. Zand segrade i hingstfölklassen med fina 39 poäng men blev sedan slagen i championatet av ett fint stoföl.

Zaira vh Hogeveld som segrade i klassen för ston med föl vid sidan. Hon fick en guldplakett med härliga 41 poäng. Det innebär att det "bara" saknas ett guld för SUCH och att jag nu kan höja henne till avelsvärdeklass GI.

Erasmus af Jäboruder som placerades som 2:a i hingstklassen men fick äntligen dom där eftertraktade 41 poängen på en SSS-utställning. Så Erasmus är nu klar för att ansöka om SUCH. Så härligt!!

Nordica klev sedan in en bastant BIS-ring med 10 stycken tävlande. 6 stycken skulle komma att bli placerade. Vi blev uppropade som BIS-5:a och jag är så glad och nöjd över henne. Hon kommer troligen nu inte att visas något mer i år utan få fortsätta att utvecklas till nästa års viktiga 3-årssäsong. Hon är visad 3 gånger i år och alla gånger med 41 poäng och dessutom 2 championat.

Tack vare mitt härliga funktionärsgäng så flöt hela utställningen på. Jag tror och hoppas att de flesta var nöjda med utställningen.
Vi hade på kvällen som alltid vår after-horse med pizza och vin. Skön avslutning.

Något annat roligt som har hänt är att Bus har fått para sig med en fin DSG-tik så nu håller vi tummarna för valpar (inte hos mig dock) i slutet av oktober!

 


Lundstorps Nordica i KristinehamnLundstorps Zand med mamma Zaira vh Hogeveld
Foto: Emmy Johansson

Lundstorps Rouge
Foto: Emmy Johansson