Nu blev det ett sådant där lite uppehåll igen. Men vi har haft full fart som vanligt! Både med hundar och hästar.

Sedan sist så har vi varit på Shetland Väst utställning i Brålanda som arrangerades samtidigt med öppet hus på lantbruksskolan. Roligt när det kommer mer publik än dom närmast sörjande! Med oss hade vi Edelman, Can Do! och Pique. Vi fick även fint sällskap i form av Vynjas dotter Vippa!

Can Do! var först ut och mötte ytterligare ett 3-årigt sto. Dosan som inte varit lika välutvecklad som sin systrar ur samma årgång har behövt mer tid för att dels växa men framför allt mogna mentalt. Det är en dam som helt klart ärvt sin mors temperament! Men hon skötte sig fint, speciellt i uppställningen. Vann klassen men med en 6:a på ben och förargliga 39 poäng var hon utslagen från vidare tävlan.
Även Edelman mötte en annan 3-årig hingst, där Edel placerades som etta med guld och fick vänta till championaten. Väl där utsågs han till champion Junior med 40 poäng.
Många som kom fram och tyckte att han utvecklats och såg trevlig ut. Det är ju alltid roligt :-)

Efter lunch var det Prinsen tur och där hade hingstklasserna blivit sammanslagna efter strykningar så det blev en stor sammanslagen klass. Där blev vi placerade som tvåa efter svarta hingsten Gladiator som senare kom att bli dagens Reserv-BIS. Fina Prinsen kammade ihop 41 poäng.

Vårt resesällskap blev också placerad som tvåa i sin klass även hon med guld och 40 poäng.

Vi har även hälsat en nykomling välkommen till Lundstorp! Det är 1-åriga stoet Ängenäs Tequila Rose som är en dotter efter vår Musse (Erasmus). Hon har ärvt hans roliga teckning + att hon har 4 vita fötter. Tequilas uppfödare hade bestämt sig för att ta en paus med uppfödandet och då frågade jag om jag fick köpa in Tequila för att matcha henne framåt. Det kommer att bli ett intensivt år 2018, men jag har bussiga vänner som redan lovat att ställa upp ;-)

Senaste helgen så åkte jag och hundarna till Vänersborg på internationell utställning. Med oss i bilen fick vi Rufs uppfödare och även Rufs kullsyster Ruzzi.
Alla vovvarna var duktig och belönades med Excellent (men inte mer). Rufs och Ruzzi placerades som ettor i sina respektive klasser och Bus placerades som tvåa i sin.

Föl har vi inte fått några än, tyvärr ser det ut som att 2016 blir ett fölfattigt år då flera av förra årets betäckta ston nu brunstar som tokar. Jaja, bara att ta nya tag.