Nu är det mycket hundar en sväng, sen sist så har vi hunnit med tre hundutställningar med Bus och Rufs!

Först ut var en inofficiell utställning i Mariebergsskogen i Karlstad. Där blev Rufs BIR-valp och Bus BIR bland de vuxna hundarna. På inofficiell utställning så räknas hund under 1 år som valp (på de flesta ställena i alla fall).  På officiell utställning räknas man som junior från 9 månader och kan sedan i bästa hane/tik tävla mot de betydligt äldre individerna. I grupperna blev vi oplacerade så vi kunde komma hem innan lunch och ta det lite lugnt på eftermiddagen.

Kort arbetsvecka och sedan var det dags att åka till Kolbäck med vovvarna. Det var 50 gårdshundar anmälda så det var väldigt spännande och se hur dom skulle stå sig i konkurrensen. Rufs var först ut och mötte två andra juniorer. Det är som alltid svårt med så unga djur som växer och har sig. Men Rufs skötte sig väldigt bra och charmade domaren till den grad att han fick Excellent och placerad som etta! Dessutom fick han sitt första CK! Fina fina Ruffe!

Bus gick i en hyffsat stor Öppen klass och placerades där som nr.3 med Excellent.

Det innebar att Rufs skulle in och tävla i Bästa Hane och där bland annat möta sin pappa som har vunnit precis hur mycket som helst..
Trodde inte att vi skulle ha någon större chans, jag menar Rufs är knappt 10 månader än.. Men domaren placerades oss som nr.2 och vi fick vårt första cert!! Helt otroligt!! och dessutom före pappa Rune!

Supernöjda med dagens resultat så klart!!

På lördagen var det dags igen, då på internationell utställning i Lidköping. Som bonus fick vi resesällskap i form av Rufs uppfödare och Rufs syster Ruzzi som skulle göra debut.

Rufs var ensam junior den här gången men fick i alla fall både Excellent och CK, hans andra CK på raken!
Bus mötte ytterligare en hane i Öppen Klass och belönades med Excellent men inget CK då domaren tyckte att han var lite för lätt för dagen.

Detta innebar att Rufs skulle in i Bästa Hane igen! Där blev han slagen av en champion Hane som sedan kom att bli BIR. Men! Rufs tog sitt andra cert på raken på bara tre dagar. Vilken hund han är! Jättekul att hans uppfödare var med också och fick uppleva det här.

För debuterande Ruzzi gick det också bra. Hon fick för dagen ett Very Good och det fick alla juniortikarna. Jag tror hon blir bra, bara hon får växa ihop lite till.

På hästfronten så suktar dom efter grönt gräs. Vi har gått över sommarhagarna som sitter uppe permanent och jag har som plan att under veckan som kommer få upp de små hagarna som vi har runt husen. Tanken är att om det inte blir katastrofdåligt väder med kyla och mycket regn att släppa dom första under helgen 21-22.

För övrigt så körs nu Edelman, Katniss och Heart Beat helt obekymrat.
Nordica och Do tömkörs och förhoppningsvis så är i alla fall Nordica i vagn framåt kommande helg.

Nu väntar vi med spänning på katalogen till Nuntorpsutställningen. Prinsen, Edel och Do är anmälda.