På ponnyfronten är det lugnt. Vi jobbar med våra 3-åringar och fräschar upp deras kunskaper om körning. Edelman är i vagn igen och körs obehindrat ett par gånger i veckan.

Han kommer att köras några veckor till, sedan får han vila över sommaren från körningen så tar vi upp den så sakteliga till hösten när det börjar bli dags att utbilda mot bruksprovet nästa vår. Katniss har tömkörts en del och ska nu dra skaklar igen innan vi spänner för. Heart Beats jobbar vi också med tömkörning för att fräscha upp minnet. Därefter är det Can Do och Nordicas tur att stifta bekantskap med vagnen. Dom brukar tycka det är roligt och sedan få beta lite grönt gräs som belöning är toppen säger dom.

På hundsidan så har vi varit på äventyr igen. Denna gång till nationell utställning i Västerås. Med var både Rufs och Bus. Rufs gjorde sin första utställning i officiell klass. 9½ månad gammal i juniorklass. Han mötte 2 äldre hanar men Rufs skötte sig fint och charmade domaren. Först i konkurrens och med ett Excellent! Tjoho för min fina Ruffe :-)

Därefter var det snabbt in med Rufs i buren och ut med Bus. Jag hade inga stora förhoppningar på honom. Tyckte att han ätit så dåligt under veckan och då drar han upp buklinjen. Det var en rätt så stor Öppen klass som Bus deltog i där alla utom en fick Excellent och CK. Även Bus!!! Åh så glad jag blev! Och sen i konkurrensen så blev han placerad som nummer 1!! wow, oväntat? Ja! Dessutom fick han sitt första cert! Det trodde jag nog aldrig.. Min lilla blockethund utan kennelnamn... Sedan blev vi slagna i BIR:et mot en jättefin tik, men lika glada blev vi för ett BIM, dessutom kunde vi ju åka hem då också :-)
Så nu måste vi ju återupprepa detta och försöka få två cert till.. Gick det en gång så  måste det ju gå en gång till? Eller hur?

 

Fina Bus med Cert och BIM-rosetten