Sen sist så har våren gjort entré! Härligt när gräset börjar bli grönt och även träden.. I helgen som gick var det även dags för SSS årsmöte som i år var förlagt till Strömsholm.

Årsmötet var på söndagen och på lördagen var Rufs och jag och hälsade på Rufs uppfödare och hans kullsyster som är kvar på kenneln. Vi tittade även på kullen som var född nu senast. Med samma mamma som till Rufs och en halvbror på pappas sida var kullen nära besläktad med Rufs och det syntes till stor del tycker jag. Speciellt en hane tyckte jag stack ut i kullen. Alla valparna är redan tingade så ingen behöver bekymra sig över att det ska bli någon ny valp, just nu i alla fall ;-) Däremot fanns det en lite äldre tik som var otroligt mysig och som kröp upp i mitt knä och somnade medan vi fikade som gärna hade fått flytta med hem!

Söndagens övningar då?
Förmiddagen inleddes med att jag tillsammans med Sanna Eriksson var Nords representanter på mötet mellan regionalförenignarna och SSS. SSS informerade bland annat om arbetet med de nya plan och riktlinjerna som bland annat resulterar i lite nyheter gällande utformningen av shetlandspassen och ägarbyten mm. Sedan var det en fantastisk god lunch där det pratades Shetland både högt och lågt. När lunchen var över var det dags för två väldigt intressanta föreläsningar, dels Torsten Jeppson som berättade om sina erfarenheter om hyperlipedemi hos Shetland men också Lars Rådbjer (veterinär) som föreläste om patella-problem hos främst Shetland.

Efter föreläsningarna var det årsmötesdags. Jag blev invald som suppleant på ett fyllnadsval på 1 år. Jag tar detta som ett prövoår. 

Annat roligt var att SSS ville lägga höstens hingstpremiering i Kristinehamn. Så det är bokat till den 10/9. Det är svårt att hitta anläggningar som är tillräckligt stora som har tillräckliga faciliteter för de stationer som hingstpremieringen kräver, som inte kostar hur mycket som helst och som dessutom inte har fullständigt vaccinationskrav.

Det är egentligen bra att premieringen flyttar runt lite, så att alla kan få lite närmare i alla fall någon gång...

Datumet för nästa års hingstpremiering i Tenhult meddelades också. 1:a april är det och då ska Edelman visas igen och genomföra sitt bruksprov.
Vi har börjat med repetitionskursen hemma och förhoppningen är att han ska vara i vagn i slutet av den här veckan..

Näst på agendan är utställning i Västerås med Bus och Rufs. Rufs har nu passerat 9 månader och ska för första gången ställas i juniorklass. Spännande!