Skriv ut
Kategori: Nyheter
Träffar: 1533

Nu går vi in i en liten mellanperiod vad det gäller utställningar både för ponny och hund.
Men det innebär inte att vi bara ligger på soffan ;-)

Småkillarna Jabba ( Sollidens Jabba the Huut), Lundstorps Love Cracker (Cracker) och Lundstorps Ghostman har i helgen som gått flyttat från sina mammor och stoflocken och flyttat in till dom stora grabbarna. Lite spring var det första dagen men nu står småkillarna mest i ensilagebalen och äter ihop med farbror Pique. Å han har lovat att lära dom aallt han kan! Lite läskigt att inte vara mest ligist i hagen säger dom små men det är ganska tryggt att ha mamma bara någon meter bort även om man inte kommer åt mjölkbaren. Småflickorna får vänta tills det är betesdags och då får dom gå med trygga tant Snigel. Att ha en klok tant som Snigel är guld värt i flocken.

Dessutom har vi kollat av hovarna på större delen av flocken, i skrivande stund är det bara ett fåtal kvar. Lika skönt att göra det när man ändå gått över en del inför utställningarna.

Vad som händer närmast är att Bus ska in på höftledsröntgen för att se om han uppfyller rasklubbens krav för att använda i avel. Exteriörkravet har han redan klarat av. Lite nervöst är det men jag kan ändå inte påverka resultatet. Men självklart hoppas vi på det bästa.

Spökis, Jabba och Cracker i sin nya hage.