Och så kom finalen på en utställningsspäckad period!
Vår "egna" utställning i Kristinehamn.
Vi anmälde 4 ponnyer till utställningen och en ponny till bruksgrenarna.

Dagens domare var härliga Annika Strindgård och vi hade fått ihop hela 48 anmälda till utställningen och över 60 starter i bruksklasserna!

Från oss hade vi faktiskt bara unghästar och unghästar med vårt egna prefix Lundstorp anmälda.
Det var Lundstorps Nordica 2-årigt sto, Lundstorps Katniss och Lundstorps Can Do! båda 3-åriga ston och Lundstorps Edelman godkänd 3-årig hingst.
Moa skulle agera ridponny åt Johanna i ridklasserna.

Nordica var först ut av de våra och gick i en hyffsat stor klass med 2-åringar. Hon skötte sig väldigt bra och speciellt nöjd kände jag mig med hennes trav.
Nordica var sist ut i klassen men sattes sedan som nummer 1! och med en guldplakett!! Wow!

Nästan direkt efteråt var det Katniss och Dosans (Can Do!) tur. Förhoppningen var såklart guld, man måste satsa högt för att komma en bit i alla fall..
Dosan har ju inte varit ute sen hon var föl då hon haft väldiga växtperioder och faktiskt sett rent bedrövlig ut om jag ska vara helt ärlig. Men är det 3-åringssäsong så måste man ut och öva! Och det behöver hon. Hon blev väldigt spänd och tyckte det var mycket att titta på. Men själva visningen gick ganska hyggligt.
Med Katniss märktes det att det var 3:e gången den här säsongen hon var ute. Hon hade järnkoll på vad som skulle göras!

Katniss placerades som nummer ett i klassen och Dosan faktiskt som nummer två! Katniss fick guld och skulle tävla vidare mot bland annat Nordica i Ungstochampionatet.
Katniss blev även Bästa 3-åriga Sto.
Detta innebar också att Katniss är meriterad för avelvärdeklass GI och faktiskt SSS dubbelguldsdiplom ( hon kommer så klart att visas på premieringen i alla fall).
Dosan fick dom där förargliga 39 poängen men jag är inte så bekymrad över henne. Hon behöver dels få öva lite mer men också lite mera tid innan hon är klar.
Dom senaste månaderna har det hänt massor med henne och jag tycker att för varje dag som går så blir hon mer och mer lik sin mor Blond <3.

Eftersom vi hade insprängda championat så var det snabbt på med ungstochampionatet där Nordica och Katniss skulle tävla mot dels ett 1-årigt sto men också ett 2-årigt ministo som såg väldigt trevlig ut. Blev så himla himla glad när domaren meddelade att dagens UngstoChampion var Lundstorps Nordica!

Med tre visade var det dags att sadla upp Moa och Johanna skulle rida två bruksklasser. Riden precision och riden agility. Två felfria rundor och två Clear Round rosetter!

Vi har ju så pass nära hem så valde vi att köra hem de ponnyer som redan var visade och som inte skulle visas mer + att vi skulle plocka upp Edelman för eftermiddagens visning.

Bland de sista klasserna var det dags för Edel. Tycker själv att han utvecklats väldigt mycket över vintern och tyckte att det skulle bli roligt att få visa upp honom.
Edel är dessutom väldigt snäll. Jag kunde lasta ut honom och Nordica själv och gå iväg till ridhuset med båda.
Visningen gick bra och kritiken var högst rättvis, en guldplakett på 40 poäng och sedan Champion Unghingst blev resultatet! Skoj!

Sist på dagen var det såklart BIS och där placerades Nordica som BIS-6:a. Innan det hade hon blivit utsedd till Dagens Bästa Övrigt Färgade.

Pique hade en riktigt bra dag som fadershingst.
Det visades 5 avkommor varav 4 av dom guldbelönades och en fick 39 poäng. Två av dessa knep även varsin Championtitel.
Den 5:e som visades var Caritas 4-årige valack Chewbacca som knep en andraplats och fina 40 poäng i en tuff valackklass.

 

Nu är det lugnt på utställningsfronten några veckor. Närmast är väl hingstpremieringen i Tenhult i början av april men där ska jag bara titta.

Lundstorps Nordica
Foto: Lina Sandén