Helgen därpå var det återigen dags för hundarna att få åka en sväng.
Den här gången dock inte så långt utan "bara" till Karlskoga.

Det var Degerfors Brukshundsklubb som anordnade inofficiell utställning för alla raser. Det var nästan 300 hundar anmälda så jag lovar att det var trångt i ridhuset!
Totalt så var det 7 gårdshundar anmälda och det är så roligt att träffa andra med samma ras.

Lite var tanken med att åka på två utställningar på kort tid med Rufs att om han inte skulle sköta sig på den första så skulle han få chans att få öva ytterligare en gång.
Men sådant tänkte Rufs inte hålla på med. Han är ju en skötsam liten (nåja) kille. Undrar när jag ska få äta upp dom orden *skrattar*
Eftersom det var så trångt fanns ingen större yta att värma upp hundarna på så rörelserna blev inte riktigt lika bra som tidigare, men även det kan ju variera som dagsform.
Men han stod kanon på bordet och domaren gillade det hon såg och Rufs fick HP och vann klassen. Han fick sedan tävla mot Bästa tikvalp och knep återigen BIR-titeln. Han är nu ställd tre gånger och han har blivit BIR alla gångerna. Gången när vi ska bli slagna närmar sig med stormsteg ;-)

Bus tänkte inte vara sämre han heller den här gången och showade till runt ringen som bara han kan! Hp och klassvinnare även han!! Wow vilka hundar jag har. Bus blev även han BIR då de anmälda tikarna var strukna.

Sen följde återigen en lång väntan på BIG-finalerna. Ridhus kan verkligen vara kalla den här tiden på året...
Till slut var det Rufs tur och han slutade som BIG-4:a i en stor grupp.
Då hade vi alla fått nog av väntan och kylan (och hungriga började vi bli också) så när det visade sig att alla grupper skulle bedömas innan BIG-finalerna och sedan BIS för de vuxna hundarna så sa vi att vi åker hem istället. Hundarna hade också börjat få nog och jag har hellre två glada hundar som vill åka med.

Så vi hämtade ut Bus kritk och den var även den väldigt trevlig. Så frusna men nöjda åkte vi hem istället. Visste ju att jag på söndagen var tvungen att börja trimma ponnyer inför nästa helgs utställning.