Helgen efter ponnyernas årspremiär var det dags för hundarna.
Men först på lördagen var det årsmöte för Shetland Nord i Strömsholm.

Innan själva årsmötet var det en väldigt intressant föreläsning av en av Strömsholms Hästsjukshus hovslagare som specialiserat sig mot hästar med fång och föl med felaktiga benställningar. Enligt honom så gick det att rehabilitera nästan alla fånghästar. Dock så krävdes det både tid och ork från hästägaren. Hoppfullt ändå på något sätt kände jag.

Väl hemma på kvällen var det hundbad i duschen som gällde. Kan väl säga att vare sig Bus eller Rufs var superimponerade av att dofta lotusblomma...

På söndagen bar det av till Motala och Svenska Gård- och Vallhundsklubbens utställning.
Totalt var det 37 gårdshundar anmälda. Lite extra roligt var det att uppfödaren (och ägaren) till Rufs pappa var på plats och fick se Rufs + att även en shetlandsvän som också har gårdshund var där och ställde!

Rufs var först ut och han skötte sig väldigt bra framför  domaren och jag hörde lite på kritiken att hon gillade honom! Hon gillade honom så himla mycket att han både vann sin klass och sedan blev BIR-valp!! Och vilken fantastisk kritik han fick, "utmärkt" flera gånger om!!

Bus ville inte var sämre han men jag är ju medveten om att han är en lättare typ av gårdshund än Rufs men Bus charmade domaren på sitt sätt och vann den Öppna Klassen med klassens enda Excellent och CK. <3 Finaste Bus-hunden, det var hans första Excellent. Därefter kom han 4:a i Bästa hane och slog faktiskt en hane som redan var champion..

Eftersom Rufs var BIR-valp skulle han sedan tävla mot dom andra rasernas valpar i BIS.
Och för att skryta lite måste jag säga att jag har två väldigt bussiga hundar att ha med på utställning! Visst Bus fryser lite så man får sätta på honom extra tröja för att hålla honom på gott humör och Rufs är ju inte så gammal så han busar lite. Men utöver det så är dom himla enkla att ha med sig.

När det äntligen var dags för BIS-final var jag lite orolig att den långa dagen skulle ta på Rufs, men inte då. Med lite levergodisar är han alltid beredd att showa lite.
Och det höll hela vägen! Rufs blev Best in Show!!! Wow, så häftigt! Hans första officiella utställning och BIS-1:a