Nu har vi varit ute på äventyr med både våra ponnyer och hundar.
Tänkte dela upp varje omgång med ett eget inlägg.

Årets utställningspremiär för ponnyerna skedde med dubbel utställningshelg med start hos Örebro Ponnyavelsförening och alla hjärtans dags utställning i Vittwång utanför Örebro.

Med i släpet hade vi våra 3-åringar Lundstorps Heart Beat och Lundstorps Katniss, båda efter Pique.
Alltid lika nervöst att ha 3-åringar, bland våra vänner pratar vi om 3-åringsångest.. Det är ju så mycket som står på spel med diplom och allt för ungstona.
Domare för dagen var Liselotte Erixon.

Totalt var det 3 stycken i deras klass och Heart Beat placerades som klassvinnare med en guldplakett och Katniss som tvåa med förargliga 39 poäng. Så nära men ändå inte på rätt sida om strecket!
Heart Beats blev sedan utsedd till Reserv-BIR endast slagen av den godkända minihingsten Pure Poison.
Eftersom vi visste att vi skulle iväg dagen därpå och det var förbaskat kallt och vi tyckte inte att vi hade någon chans mot de välklippta långbeningarna valde vi att plocka ut vår kritik och åka hem. Heart Beats hade fått 41 poäng och det är ju alltid förbaskat roligt att inleda en säsong med!

Så vi var hemma runt 4-tiden på eftermiddagen och ponnyerna var ju redan färdigtofsade för nästa dag.

På söndagen lastade vi samma gäng igen och styrde kosan mot Shetland Östs utställning på Skogslotten.
Dagens domare var Håkan Erlandsson.

Här blev det lite ombytta roller då Katniss gick som tvåa i klassen och Heart Beat som trea. Där ser man hur domarnas tycke och smak kan variera. Men! Båda flickorna fick guld!!! Tjoho!! Det innebär att Heart Beat är meriterad för avelsvärdeklass GI iochmed sina dubbla guldplaketter :-) 

 

Till vänster: Lundstorps Heart Beat & till höger Lundstorps Katniss båda guldbelönade 160214