Skriv ut
Kategori: Nyheter
Träffar: 1297

Hänt sen sist?
Jo, vi har varit på årsavslutning gällande utställningsåret med ponnyerna och Rufs har utställningspremiärat!

Sista helgen i oktober så anordnade Shetland Öst årets sista utställning. Med i transporten var Erasmus och Edelman. Erasmus blev tvåa i sin klass med 5x8 = 40 poäng. Vi får jaga vidare efter den där 41:an som saknas till SUCH:et
Edel var ensam i sin klass och gick där vidare till unghingstchampionatet. Han fick lite snöpliga 39 poäng men så är det ibland. Unghästar är unghästar. Bryt ihop och kom igen. Edelman fick i alla fall med sig unghingstchampionatet med sig hem.

Edel har också hunnit få sitt RS-nummer så han heter numer Lundstorps Edelman RS 712. Lite häftigt är det när man tittar i hingsthagen och alla tre killarna är godkända och har RS-nummer <3

Även det allra sista på nya lösdriften är färdigt och den är även anmäld till länsstyrelsen för besiktning. Skönt att ha byggnationerna klara!

Annars händer det inte så himla mycket på ponnyfronten. Ponnyerna är pälsiga och äter mest hela dagarna, dom ser ut att må gott.

Vovvarna har varit iväg på utställning också. Bus får väl nästan betecknas som läromästare vid det här laget, skoj tycker han att det är i alla fall. Och för Rufs var det premiär. Båda skötte sig fint och fick trevliga kritiker. Bus är lite för tunn för tillfället men jag kan inte med att lämna en hemma när båda gillar att åka bil..
Bus fick i alla fall HP och blev sedan BIM. Rufs fick en jättefin kritik som nästan gjorde mig lite tårögd, klart att jag tycker han är fin och då är det extra kul att även domaren tycker det. Rufs fick också HP, blev BIR-valp och sedan blev han också BIG-1:a. Sen valde vi att åka hem, vill inte att Rufs skulle få en så lång och kylig dag som det skulle ha inneburit att vänta till BIS. Han är så liten än och det kommer många fler utställningar sen när han är större.