Nu är han här! Vår nya familjemedlem! Låt mig presentera Rufs

I fredags var det äntligen dags för oss att hämta vår tingade hanvalp. Han kommer till vardags att heta Rufs men i officiella sammanhang så heter han Björkils Russe-Ruu.
Rufs har en otroligt välmeriterad pappa som vunnit rasspecialen i både Sverige och Norge under 2015. Han är redan sedan tidigare Nordisk champion.

Rufs är en härlig liten kille med mycket uttryck och energi (som alla valpar). Han verkar ha tagit flytten med ro och tycker det mesta är väldigt spännande. Bus är lite skeptisk och undrar om det verkligen är ok att den lilla tar alla hans leksaker... Men snäll som Bus är så gör han inte mycket mer än tittar lite snett på Rufs när det är som vildast.

Annars är det relativt lugnt. Vi har fått börja stödfodra ponnyerna ute på betet då gräset börjar tryta. Det börjar ju dra ihop sig för hemgång men så länge vädret håller i sig och det inte börjar regna hysteriskt mycket får dom vara kvar på betet. Dom trivs jättebra där!

Under veckan som gick så gjorde jag även klart alla betäckningsrapporterna och skickade in dom. Skönt att ha det gjort.
I år betäckte jag själv 5 ston ( 2 till Musse och 3 till Prinsen). Nästa år blir det en relativt lång fölsäsong då alla ston valde att brunsta utspritt efter varrandra, utom Celine då förstås som inte tänkte brunsta alls först utan kom i årets första brunst tredje veckan i augusti... Jaja, hellre ett sent föl än inget föl alls tänker jag. Har inga planer på att betäcka om årets ston nästa år förutsatt att dom får levande föl förstås.

Nu är det knappa två veckor kvar till hingstpremieringen och katalogen är publicerad på nätet. 30 hingstar totalt anmälda till Suruhammar. Inte så många till föruttagning men de som var anmälda, speciellt i Edelmans grupp var väldigt fina. Det börjar bli dags att ta tag i Edelmans träning igen, så det är bara att dra på sig joggingskorna och ut och gå med honom.