Skriv ut
Kategori: Nyheter
Träffar: 1687

1:a september och jag kan konstatera att augusti har gått undan i en rasande fart!
Hänt sen sist?

 Alla ligghallarna är nu tömda och håller nu på att torka upp inför vintern. Det är några skivor kvar att byta i stonas ena lösdrift men det går fort bara man tar sig tiden.
Vi har även fått vår förprövning av ytterligare en ligghall till stona godkänd hos Länsstyrelsen så nu är det "bara" byggandet kvar..

Bus var iväg på inofficiell utställning i Kristinehamn och där blev han både BIR och sedan BIG-3:a med en väldigt trevlig och rolig kritik. Nu blir det paus i några månader innan vi åker igen och då ska även Bus lillebror Rufs få åka med :-) Rufs flyttar hem till oss om inget oförutsett inträffar i slutet av den här veckan.

Vi har ju även haft den stora urladdningen med vår sommarutställning i Kristinehamn. Massor med jobb men hjälp så roligt det är!
Vid anmälningsstopp var jag lite tuff (som alltid) och anmälde 7 ponnyer, två ston med föl, en unghäst och två ovisade äldre ston. Av dessa var det tre skimmlar och en väldigt vit skäck. Där kan vi prata om tvätt de lux! Mellan allt annat som skulle fixas dagen innan så lyckades jag tvätta alla på 5 timmar med godkänt resultat!

Våra utställningar är rena rama familjeföretagen, min mamma sköter sekretariatet, min äldste bror är speaker/ringmaster/prisutdelare och i år hade jag även med min andre bror som hästhållare under förmiddagen.
Eftersom jag hade flera hästar i samma klasser ställde även sambon upp med att visa häst. Dessutom skulle även en ridklass klämmas in under dagen.

Först ut på dagen var våra föl. Hingstfölet Lundstorps Ghostman vann sin klass och fick komma tillbaka till championatet. Stofölet Lundstorps Edelfrau var ensam i sin klass men fick poäng nog för att även hon få tävla vidare. I championatet mötte de båda fölen även ett minihingstföl. Edelfrau fick för dagen 38 poäng och Ghostman blev utsedd till Champion Föl med 39 poäng! Tjohoo :-)
Efter fölen var det mammornas tur att visa upp sig. Carthorse Gaia placerades som tvåa med 40 poäng och Moa vann, även hon på 40 poäng.

Sen var det snabb i och urlastning så Zaira och Celine var näst på tur. På grund av strykningar så var gallstoklassen sammanslagen så det blev en stor klass på 10 ston och det var några riktigt riktigt fina ston med! In på ring och sen ut igen. På med sadeln på Celine och in i precisionsklassen. Där gjorde Celine och Johanna en Clear Round, på sin första tävling tillsammans! Ut ur bruksringen och av med sadel och träns, borsta lite och sen in med Zaira i visningsringen. Stressigt men vi hann!
Zaira skötte sig väldigt bra och jag hoppade verkligen på en guldplakett för hennes del!
När det var dags för rangering var det nervöst (som alltid). Blev så himla glad när domaren stoppade ledet och ropade upp vårt nummer först. Yes!! Wow, vi vann den här monsterklassen! Zaira fick jättefin kritk så det lät lovande för resten av dagen. Celine blev placerad som 10:a och fick 36 poäng vilket inte är så lysande. Men men, man måste visa och prova ibland. Celine var rätt så spänd genom hela sin visning och det märktes framför allt på gångarterna.

Den här gången provade vi för första gången att ha insprängda championat mellan alla grupperna och jag måste säga att jag tycker det föll ut väldigt bra!

Så när alla äldre ston var bedömda så var det dags för champion Sto. Och även där vann Zaira! Min fina lilla tjej!

Eftermiddagen var lite lugnare med bara en visning och det var av Nordica. Nordica vann sin klass och fick 39 poäng. Med det så vann hon även pris för Bästa 1-åring :-)

När alla klasser och championat var klara var det bara BIS kvar. Där hade vi två deltagare i form av Ghostman och Zaira.
Lille kämpen Ghostman som var trött efter en lång dag blev BIS-6:a. Sen plockades det ut ponny efter ponny och vi gick varv på varv.. Till slut var vi bara tre kvar och då ropades det vidarerekomenderade stoet från Zairas klass upp som BIS-3:a.

Zaira slutar som reserv-BIS med kalasfina 99888 = 42 poäng och många fina ord från domaren. BIS blev jättefina 2-åringen Djupedalens Hilde.

En sån dag, wow alltså. Så himla glad och lycklig över mina fina ponnyer!

Efteråt när allt var bortplockat på ridklubben åkte vi till betet med alla ponnyerna som varit med och dom blev så nöjda över att få springa ut och rulla sig *skrattar*

På kvällen så körde familjen traditionsenlig after-horse med pizza och vin, alltid lika roligt!

På söndagen var vi alla nog lite sega så det blev mest lite pyssel hemmavid + att hingstarna fick komma hem från sitt bete.
Det börjar ju dra ihop sig för Edelman och hans premiering. Så då är det lite smidigare att ha honom hemma när man ska träna och fixa.

Sköt om er!


Fina Zaira med sitt gehäng.                                                   Foto: Linn Hultgren