Nu har det varit ett lite break igen från bloggandet, men nu är jag igång igen.
Hänt sen sist då?

 

Bygget av hingstarnas lösdrift är klart så nu finns det två sammanhängande lösdrifter med plats för mina shetlandskillar. Det ska köras in mer grus i den nya delen men det får bli när vi ändå tömmer de andra lösdrifterna. På byggsidan väntar vi nu bara på papprena från länsstyrelsen att förprövningen är klar på en lösdrift till för stona.

Det är ju så att om man helst vill behålla sina avkommor tills dom är 3-4 år så man kan meritera dom (och föräldrarna) + köra in dom så ökar antalet för varje år. Sitter just nu i den sitsen att jag inte har något till salu alls. Kanske någon lite längre fram, men det är ju inge vidare svar när det hör av sig människor som är intresserade nu.

Bus var på Internationell hundutställning i Ransäter och även där fick han bedömningen Very Good. Nu får han pausa lite från officiella utställningar och låta honom utvecklas mer och förhoppningsvis lägga i mer massa i kroppen. Däremot ska vi på en inofficiell i Kristinehamn den 23/8 för skojs skull. Sen i början av september kommer Bus bli storebror då vi har tingat en hanvalp. Ska bli superspännande!

I början av augusti hade jag equiterapeuten ute för genomgång av Zaira och Edelman. Edelman ville jag kolla av då han ju nu är anmäld till hingstpremieringen i Suruhammar den 20/9. Man gör ju allt för att dom ska ha dom bästa förutsättningarna för att visa sig från sin bästa sida. Och faktum är att det kostar lika mycket att vara igång med utställningsponnyer som med stora hopp och/eller dressyrhästar. Zaira var lite stel i frontpartiet så hon fick laserbehandling i bogar och hals.
Roligt i alla fall att equiterapeuten tyckte att Edelman såg väldigt korrekt byggd ut (och kändes fin). Hon ser ju väldigt mycket häst när hon är ute och behandlar.
Sen om det räcker hela vägen fram för ett godkännande, det vet vi ju inte :D
Men åhh va det vore roligt....

Vi har ju också varit på shetlandsutställning i Nossebro. Anmälda var Nordica, Heart Beat och Blåssa. Blåssa fick stanna hemma på betet och hon var nog minst lika nöjd över det. Så med i släpet denna tidiga morgon (avfärd 05.20, det är roligt med Shetland, det är roligt med Shetland) var debuterande Nordica och Heart Beat.
Nordica mötte 3 andra fina åringar och hon placerades som 2/4 med poängen 88789 = 40 poäng.
Heart Beat var tyvärr ensam i sin klass men fick jättefin kritik på ben och skritt och fick poängen 88997=41 poäng.

Himla kul att åka med egna uppfödningar, efter sin egna hingst och dessutom få guld på båda. Jippie!!! Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med mina prinsbarn.
Sen valde vi att åka hem utan att stanna till championaten. Tidig morgon och dessutom saker att fixa med hemma gjorde att vi valde att åka hem. Mitt resesällskap var fullt beredd på en lång dag i Nossebro, men jag kände att vi behövdes hemma. Trist, gillar inte att lämna walk-over men ibland får man vara lite praktisk också..

Nu är det lite "lugnt" en sväng på ponnyfronten, men förhoppningsvis kommer vi igång med byggandet!

Nästa utställning blir vår egen i Kristinehamn men totalt 52 anmälda ponnyer och 7 egna anmälda. Den dagen blir det fullt upp, eller rättare sagt hela den veckan blir det fullt upp!!

 

Sköt om er!