Vilken sommarvecka det har varit! Pust i värmen. Den var man inte riktigt beredd på!

Under veckan har det mest handlat om att fylla vatten och hålla koll på eventuella besvär av flugor och andra flygfän.

Veckans sista dag var det dags för Örebro Ponnyförenings jubileumsutställning i Kumla. Föreningen firade 40 år och hade lagt stort krut på arrangemanget.
Anmälda var Pique med dottern Katniss.  När jag lastade ponnyerna på transporten vid halv 9 på förmiddagen var det redan 23 grader varmt...

Katniss blev ensam i sin klass efter strykning men fick guld och omdömet att det var en trevlig bekantskap. Snabbt upp till transporten och lasta ut Prinsen och in i ringen med honom. Han var också tyvärr ensam men fick en guldplakett. Båda ponnyerna gick alltså vidare till BIR-ringen på eftermiddagen.
I lunchpausen visade jag upp Prinsen som ensam Shetland i hingstparaden och därefter hjälpte jag till och dömde barn-handlerklassen.
Sen kunde vi sitta i skugga i grässlänten och titta på bedömningarna en stund.

Ytterligare en avkomma efter Prinsen visades. Det var ett årsföl, hingst som blev klassvinnare och Bästa Shetlandsföl med fina 39 poäng.

I BIR-ringen åkte Katniss ut på mitten ungefär med 40 poäng (88798). Prinsen blev reserv-BIR och gick vidare till BIS-finalen. För sin reserv-titel vann han ett jättefint sponsortäcke från dagens huvudsponsor Städarn AB.
Väl i BIS-ringen fick vi tacka för oss också någonstans i mitten med 41 poäng (98798).

När dagen var slut och jag satte mig i bilen för att åka hem visade den på 31 grader, inte undra på att det gick vattenflaskor på löpande band!!
Ponnyerna tyckte självklart att det var skönt att komma hem och få komma ut på sina respektive beten igen.

Juli är i år en riktigt utställningsmånad med utställning var helg. Nästa helg är det shetlandsutställning i Sala och dit är Blåssa och Erasmus anmälda.