Vilket sommarväder vi haft den här veckan. Soligt och varmt! Skönt och nu är även de stora hästarna släppta på grönt.

Dom sover förvisso inne på box om nätterna men är nu sedan ett par dagar släppta på gräshage dagtid, vilket dom såklart gillar!

Föl har det kommit också! Colan skrev jag ju redan förra inlägget att hon var lurig och på G. Natten till onsdagen så fölade hon vid 3-tiden på morgonen. Hade sån flax att vattnet gick precis när jag kom för vakrundan! En liten hingst blev det och han fick en ljuvlig färg, ljust brunblack, han har ett så sockersött uttryck med sin lite mörkare mask i ansiktet. Colan är en väldigt rejäl mamma så det dröjde inte länge innan den lille stod och diade för fullt på ett välfyllt juver.
Han ska heta Lundstorps Lovecracker.

Sen har vi ju mina två luriga förstföderskor. Gaia och Blaze. Båda har stått med slappa bäckenband och superseg vätska i juvren. I lördags tidig kväll bestämde Gaia sig för att det var dags. Jag hade precis tempat henne och konstaterat undertemp (36,2) när vattnet gick.. Ojoj! Med lite hjälp kom det ut en hingstunge med världens stjärn! Dessutom var han vit över ögonbågen och när han efter några timmar hade torkar upp, såg man att han var spräcklig på rumpan också. Så troligt är att han bär på båda skimmelanlagen, ett konstantskimmelanlag från pappa och ett avblekbart anlag från mamma. Färgnörd som man är så är ju det hur kul som helst!!
Lundstorps Ghostman ska han heta.

Kvarstår gör alltså Blaze och Vynja. Blaze fortsätter att se lurig ut och jag fortsätter att springa och kolla om nätterna :-) Vynja har fått ett jättejuver men ser för övrigt inte helt färdig ut. Alla fölen har kommit ca 10-14 dagar för tidigt än så länge så någon kanske bestämmer sig för att gå tiden ut :P