Vilken vecka det har varit! Helt galet!! Massor att göra och fixa med och så föl mitt i det hela också. Men nu tror jag att jag har sovit ikapp :-)

Som jag skrivit tidigare som fölade Moa en fin flicka e. Erasmus natten till fredagen. Edelfrau som vi bara kallar frugan äter och växer och är söt som socker! Både mor och dotter mår fint.

Under veckan blev det också klart att Zaira vh Hogeveld skulle flytta till oss. Zaira var på besök redan förra sommaren för betäckning med Erasmus och redan då fick jag ett gott öga till henne. Hon är inte så stor men har enormt med tagel och en väldigt feminin utstrålning. Hon förlorade tyvärr sitt föl vid förlossningen och jag fick ett erbjudande som jag den här gången inte kunde säga nej till. Så på lördagen packade vi in oss i bilen och for mot Mullsjö för att hämta henne. Hon var precis lika magisk som förra sommaren.. Zaira går nu hemma på gården för att vi ska lära känna varrandra ordentligt :-)

 

Väl hemma igen var det bara att packa om bilen och börja tvätta ponny för på söndagen så var det utställning i Mellerud i Shetland Västs regi. Med oss hade vi Lundstorps Blåssa och Lundstorps Katniss.

Katniss var tyvärr ensam i sin klass men fick en väldigt fin kritik och guld och flera kom fram på plats och tyckte hon var fin. Sådant värmer alltid mattes hjärta. Hon kom sen 2:a i ungstochampionatet med 99788 = 41 poäng :-)
Blåssa gick i en stor gallstoklass med både fux och svart då klasserna blev sammanslagna pga strykningar. När jag gick där på ringen undrade jag vad jag gjorde där egentligen.. Blåssa kändes både gigantisk stor och för att inte tala om fet, nästintill flodhästfet... Men det gick fint i alla fall och hon kom 5:a på 40 poäng och guld även där. Sista ponnyn på 40, snubblande nära den där hett eftertraktade 41:an. Men men på´t igen bara!
Jätteroligt att träffa en massa shetlandsfolk var det!

Nu är det "lugnt" ett stund, bara 4 fölningar inplanerade. Näst på tur är ganska garanterat Colan, hon har stora långa proppar i juvret både morgon och kväll även om dom är helt genomskinliga fortfarande. Men man vet aldrig med dom luriga förstföderskorna Gaia och Blaze. Vi får se!

Har ju helt glömt av att berätta att Bus varit på utställning igen också. Ytterligare en inofficiell fast i Molkom den här gången. Han fick återigen en fin kritik (med excellent ifylld på kritiklappen), HP och sedan BIM. Jättenöjd med det för då kunde vi åka hem utan att bli allt för blöta i regnandet...