Liten paus igen. Veckorna som gått har varit rätt lugna. Sedan sist så är Katniss nu inkörd och även Heart Beat har dragit vagn för första gången.

Det är så otroligt roligt och givande att jobba med unghästarna tycker jag. Det verkligen syns på dom att först förstår dom ingenting och blir små drama Queens och sen när dom får tänka till lite så syns det verkligen när polletten trillar ner! Och sen är dom såå malliga :D
Näst ut och faktiskt sist ut är Can Do för inkörning den här säsongen. Tanken är att Do ska få börja den här veckan.
Förutom inkörningarna så har förberedelserna inför det kommande betessläppet börjar. Verkning av hovar och nya staket pga nya närmare beten har stått på agendan.
Det är inte bete riktigt än, men förhoppningsvis om 3 veckor.

Stona som är dräktig börjar bli riktigt stora och dom är i lite olika faser av att börja sätta juver. Först ut ska Moa vara. Hon är beräknad till 15 juni. Sen följer dom andra på i tät ström.

Årets första Pique-föl är fött också. En liten hingst såg världens ljus på söndags morgonen den 3/5. Stort grattis till ägarna.

1:a maj åkte jag med Bus på inofficiell hundutställning i Mariebergsskogen här i Karlstad. Bus har behövt lite tid för att utvecklas och har därför inte ställts på över ett år. Som 1-åring var han ganska outvecklad och lite tunn och resultaten blev därefter.
Jag blir gärna rätt hemma-blind, fast åt det negativa hållet så jag hade inga som helst förväntningar på dagen. Sa hemma - Ska bara dit och visa, det tar en kvart så är vi ute igen. Får jag ett Hp så blir jag jätteglad!
Och jätteglad blev jag! Bus fick Hp och fick tävla i BIR-ringen mot en tik som var ett par år äldre än Bus. Domare påtalade att det var två väldigt fina representanter för sin ras och att det var svårt att välja. Men Bus blev BIR!!! Åh så glad jag blev. Sen fick vi vänta på BIG-finalen. Där mötte vi många andra BIR-hundar från grupp 2 (som Bus tillhör). Domaren började med att tacka de som inte skulle komma att bli placerade och vi fick bli kvar!! AHHHH...
Kanske skulle vi få bli BIG-4, men vänta där kom en annan hund, jaja 3:a då. Men nej, det blev ytterligare en annan. Då var det bara Bus och en annan hund (kan ha varit en leonberger men jag är osäker). Jag blev så himla himla glad och överraskad när domaren bestämde sig för att Bus skulle bli BIG-1! Wow, vi skulle till BIS!!
På ponnyutställning är jag ju lite mer van men det här var så oväntat.
Extra roligt var det att folk kom fram och gratulerade och tyckte det var så roligt att en liten korthårig hund tog hem BIG.
Sen var det en lååång väntan. Och kall... Skulle ju bara var där en kvart. Och när vi åkte dit sken solen, det gick över kan man säga.
Lyckligtvis hade hönsmatte plockat ner Bus vinterjacka (men inte sin egen). Så vi tillbringade dagen med att titta på dom övriga bedömningarna, äta korv, kolla i lillskogen och titta på mer bedömningar.

Till sist var det BIS-final. Av 459 anmälda hundar var vi 9 som skulle gå i ringen. Det är lite mäktigt när man tänker på det så.
Här var det en annan domare som dömde och här plockade hon ut de 4 som skulle placeras BIS-4 till och med BIS.
Här åkte vi ut på en delad 5:e-plats, men vi var ändå väldigt nöjda över att äntligen få åka hem. Bus skötte sig väldigt bra under visningarna också och det märktes att han växt till sig även i skallen. Men det var en nöjd trött hund som bäddade ner sig i sängen när vi kom hem!

Nästa utställning är även den för Bus och det blir den 30 maj i Molkom. Därefter är det dags för ponnyerna, då åker vi till Mellerud med Katniss och Blåssa!


Bus med sitt Hp och BIR-rosett