Helgen som gick tillbringades till stor del på resande fot! Jag hade blivit uppbjuden till norra delen av Nord för att hålla mät- och funktionärskurs i Robertsfors, några mil norr om Umeå.

Enklaste sättet att ta sig var med tåg, så vi åkte från Karlstad Central vid halv 11 på fredag förmiddag och med byte på Stockholm Central för vidare resa mot Umeå. Efter nästan 10 timmars resa var vi framme och mötte upp underbara Pia strax före 9 på kvällen i Umeå.

Lördagen viktes åt mätning av shetlandsponnyer och mycket utställningssnack och mycket mycket snack om Shetland i allmänhet! Åh så roligt!! Det är ett så himla kul gäng som håller ihop och anordnar de flesta shetlandsaktiviteterna där uppe. Dom allra flesta var med i lördags vilket jag tyckte var så kul, då jag av förklarliga skäl inte ser dom live så ofta. Hoppas vi ses snart igen!

Söndagen var återigen resdag, samma resa fast åt andra hållet..  
Även om det är roligt att åka bort tycker jag att det är lika skönt varje gång när man kommer hem och ponnyerna gnäggar på en. Det känns i hjärtat.

Hur går det med inkörningarna då?
Jodå, Edelman är att betrakta som inkörd och får nu vila fram till 3-årssäsongen. Blåssa körs för fullt i alla tre gångarterna och sköter sig bra.
Celine körs också i alla tre gångarterna men har mycket åsikter eller hög integritet som en del vill kalla det, så där jobbar vi mycket med lydnadsövningar.
Katniss har tömkörts och är nu redo för dom tunga skaklarna så med fortsatt fint väder så räknar jag med att hon om några dagar ska vara i vagn även hon.

Såg i webstamboken att Musses kritik från premieringen nu var inlagd och den löd så här:
Exteriört:
Välutvecklad hingst av mycket god rastyp. 9
Vackert huvud, bra resning, bra bogparti och kors. 8
Välbenad, tåvid fram. 7
Avspänd skritt. 8
Taktmässig trav. 8
Summa 40

Körprov:
Helt stilla, lugn an- och frånspänning.
Väntar på kommando, dragvillig.
Något orolig i första halten, bättrade sig snabbt.
Mycket välkörd ponny, väl understödd av kusken.
Poäng: 99910, snitt 9,25

Kul med en så positiv kritik tycker jag!

 

Sköt om er där ute.