Nu är verkligen våren här! Sommartid har det hunnit bli sen sist, vi har firat påsk och ponnyerna fäller som bara den!
Och när det blir ljusare på kvällarna finns det tid att ta tag i årets inkörningar.

Brukar satsa på att köra in mina 2-åringar på våren och sedan har dom hela sommaren att fundera på vad dom lärt sig och mogna. Och i år har jag verkligen fullt upp då årets omgång är 4 stycken! Dessutom halkade jag efter lite förra året då jag låg ute på ett stort jobb hela vårperioden så nu har jag dessutom några äldre ponnyer att köra in/utbilda.

Påsken var kanonfin och med lite långledigt så kunde jag rivstarta inkörningarna. Första dagen på ledigheten åkte jag till Drive Outs affär utanför Linköping och med i släpet hem så följde det en Drive Out träningsrockard. Min gamla vagn börjar bli lite sliten efter nästan 6 års användning och många unghästar så den behöver lagas på några ställen och då är det svårt att hålla den som finvagn så det fick bli en ny *skrattar*

Först ut var dom lite äldre ponnyerna, Lundstorps Blåssa, Ravenna och Celine. Blåssa körde jag in för två år sen men hon hanns inte med förra året för utbildning. Så hon är nu i vagn igen och vi kör i alla tre gångarterna och jobbar på för fullt. Blåssa är dessutom lite väl gott hull så förhoppningen är att hon ska minska lite innan betet med arbete. Ravenna var väldigt enligt tidigare ägare väldigt väl arbetad på töm men inte satt i vagn. Det märktes när man tömkörde henne att hon visste precis vad som förväntades av henne. Så nu är även hon lite körd och detta helt utan problem. Ravenna har även varit med som ridponny ett par gånger och det har hon gillat skarpt. Eller om det kanske är det gröna gräset efteråt som lockade mest :D
Celine som var helt grön fick genomgå hela den långa proceduren med ordentlig tömkörning, körning med tunga skaklar men även hon gjorde sin debut i vagnen så sent som igår. Och detta med spetsade öron. Ponnyerna brukar gilla att få en uppgift att lösa.
Av 2-åringarna är det Edelman som jag har hunnit längst med. Man måste ju börja med någon och då valde jag att börja med honom. Edelman har också hunnit med att dra vagnen två gånger i skritt och trav. Så någon/några gånger till sedan får han vila. 2-årsstona har haft grejorna på och tömkörts i alla fall en gång.
Planen är att när Edelman är klar så ska nästa unghäst sättas igång. Så förhoppningsvis ska alla unghästarna var inkörda i mitten av maj!

Annars är det relativt lugnt, nästa helg åker jag till det underbara gänget i norr och håller mätkurs.

Ha det gott i vårsolen