I helgen var det äntligen dags för vår årliga sen-vinterutställning i Kristinehamn. Den här gången även med brukstävlingar! Familjen stod för utställningsdelen och Sanna med sitt gäng ordnade med brukstävlingar. Sicket kanongäng!

Hela veckan som gått har använts till att fixa och ordna med priser, fixa ponnyer och köra ponnyer. Men det blev bra till slut tyckte jag! Vi kör ju tulpantema på vår vinterutställning för att hälsa våren välkommen och med det så är det mycket färg på rosetter och priser. Väldigt många hade också ställt upp och skänkt hederspriser vilket är jätte uppskattat och roligt.

Som anekdot kan jag berätta att killen i kassan på IKEA såg väldigt fundersam ut när jag handlade nästan 9 kg lösgodis. Han undrade om jag skulle ha ett gigantiskt barnkalas. Nja, sa jag. Man kanske skulle kunna kalla en utställning för barnkalas *skrattar*

Stora delar av familjen hjälpte till på fredag kväll och ställde iordning ridhus och sekretariat och sedan hade vi lite pre-horse innan vi la oss.
Lördag morgon uppstigning och frukost, kan säga att det var fullt hus runt frukostbordet! Bara Bus som saknades.
Sedan var det lastning av 5 ponnyer på agendan. Det gick fort och lätt så vi var på plats och kunde öppna sekretariatet i god tid.

Solen sken hela dagen och det var jättefint väder ute även om det bitvis blåste lite kallt.
Först ut på dagen var Blond som skulle starta bruksklasser. Lite övertaggad först så fick vi med oss lite många bollar i precisionen med sen till agilityn lugnade hon sig en smula. Agility vid hand för seniorer vann vi :-) Kul, vi som inte tränat nåt innan. Men hon mindes hur man skulle göra + att hon är rätt tuff av sig.
Därefter var det utställningsdags för Blond och Blåssa. Blåssa blev jag övertalad av familjen att ta med då jag egentligen var sugen på att ta med mig Beats. Men det blev ju bra ändå. Blond gick två i den jättestora klassen (9 visade) med guld och blev rekommenderad till BIS. Blåssa gick 40 poäng och guld på raden 88897. Kändes bra då Blåssa blev lite bufflig och stark, typiskt jag är inte van att vara ute. Blond blev sedan 7:e ponny i BIS-ringen på 41 poäng med raden 98888.
Efter lunch var det bara att lasta ut killarna. Musse skulle debutera i bruksklasserna som ett genrep inför bruksprovet nästa helg. Med lite vingel och lite funderingar så tog vi oss runt felfritt i både tömkörd precision och tömkörd agility. Inte med några fantastiska tider men det var inte heller tanken. Jag var nöjd med hans insats där! Fick en bild av Carita på Musse när vi värmde lite innan bruksklasserna.


Sen att visas var min 2-åriga hingst Lundstorps Edelman. Han var mest med för att öva och för att han går väldigt bra överrens med mina andra två killar = lätt att ta med.
Han fick 38 poäng  (88787) och en i mina öron väldigt fin kritik. Domaren Elisabeth Ljungstorp tyckte att han var värd att fortsätta hålla som hingst. Det är inga garantier att det håller hela vägen fram till ett godkännande men det är en hint om att han inte är helt hopplös :-)
I killarnas klass gick Prinsen två och rekommenderades till BIS-ringen och Musse fick 40 poäng med en 9:a på ben (88978).
Prinsen blev sedan BIS-4:a med 99788 = 41 poäng. Mattes fina kille!

Tror att de allra flesta var nöjda med arrangemanget även om en del hade önskat sig mer poäng.
Både jag och ponnyerna var väldigt nöjda när vi kom hem och på kvällen körde vi traditionsenligt vår after-horse med pizza och sportdryck ;-)

Nu tar vi nya tag mot helgens hingstpremiering!