Kort liten bloggpaus, annars så tycker jag själv att jag kommit igång hyggligt med att skriva var måndag :-)

Sen sist har jag hunnit med att bli förkyld igen. Vet inte för vilken gång i ordningen känns det som. Men det är bara att härdas antar jag.
Jag jobbar på med Musses körning och tycker själv att han börjar bli rätt så fin. I alla fall hemma så finns det både takt och form + att vi leker med variation av gångarterna. Man får ju inte glömma att han trots allt är knappa 4 år. Så vi får väl hoppas att allt är så befäst att vi kan visa det på bruksprovet också.

Förra söndagen när vi var ute och körde råkade vi tyvärr ut för en liten incident. Jag kör på en grusväg som slutar ut mot en relativt trafikerad omledningsväg. När vi var nästan ute vid vår vändpunkt kommer en lastbil eller buss, jag minns faktiskt inte då allt gick så snabbt som släppte sina luftbälgar eller dylik. Musse blev väldigt rädd för detta plötsliga som "överföll" ponnyn så han gjorde som vilket annat begåvat flyktdjur också skulle gjort. Han tvärvände. Lite olyckligt så var det ett djupt dike åt det håll han vände så vi fick oss en resa ner i diket och ut på gärdet. Han blev nog överraskad av sitt beteende så han tvärstannade direkt ute på gärdet och funderade på hur han hamnade där...
Man får aldrig glömma att det är unga flyktdjur man jobbar med. Men jag får nog erkänna att mina äldre ridhästar hade nog reagerat på ett liknande sätt.
Men det var bara att leta rätt på ett bra ställa att klättra upp på vägen igen och köra vidare. Har kört honom ett par gånger efter händelsen och den verkar inte ha satt några som helst spår. Skönt!

Sista anmälningsdag till utställningen i Kristinehamn har också passerat, jag var lite orolig att det inte skulle bli tillräckligt med anmälningar då en annan vinterutställning fått ställas in pga för få anmälningar. Men anmälningarna trillade in så fint så till slut blev det hela 39 anmälda. Superkul!! Själv lär jag mig ju aldrig så jag har anmält 5 stycken. Men det är ändå rätt hyggligt för jag funderade på två till :P
Dom som är anmälda är Lundstorps Edelman, 2-års hingst, Lundstorps Blåssa och Blond, gallston och Erasmus af Jäboruder och Pique.
Musse behöver ju "bara" ett guld med spets till för SUCH. Vore kul och skönt att få det klart tidigt på säsongen :-)

Nu i helgen som gick var det äntligen dags för tjejhäng på Göteborg Horse Show och den obligatoriska shoppingen på EuroHorse. Lite shoppat blev det men inte så farligt mycket, mest förbrukningsgrejor såsom nummerlappar, benskydd, snoddar och maskprover. Sen på lördagen var det återigen födelsedag, märkligt att den infaller varje år och på samma datum *skrattar* Men jag blev ordentligt firad med hotellfrukost med dom bästa och sen tårta och paket av dom nära och kära.

 

Ha det gott och på återseende!