Jösses vilket väder vi har haft de senaste dagarna! På torsdagen var det nästan vårkänsla med lite tjällossning på vägen.

På fredagen låg det ett tunt snötäcke igen men solen sken och vädret var fint. Var ute och arbetade Musse på töm och introducerade sidvärtesrörelser såsom öppnor och skänkelvikningar. Allt för att gymnastisera och stärka honom. Lite frågande inför uppgiften med med lite stöd så kom han på vad matte önskade och han var såå nöjd efteråt. Matts kille det (också)! Och som han har börjat fälla! Drog av honom lite päls och det såg ut som om det sprang en mindre flock svart/vita hamstrar runt fötterna på oss.

Fredag kväll och lördagen spenderades i gott sällskap söderut. På söndagen skulle jag åka tillbaka till Karlstad och sedan möta upp mitt resesällskap för vidare färd mot Shetland Nords årsmöte i Borlänge. Hade verkligen sett fram mot detta att få träffa lite shetlandsfolk. Men vädret ville annorlunda! Vilket snöoväder. Började snyggt med att sitta fast på gårdsplanen när jag skulle åka... Men jag är ju bitvis jäkligt envis så till slut kom jag loss och kunde köra på, trodde jag! Första delen av vägen var inte så trafikerad så där fick man sikta mellan reflexstolparna så man visste att man var kvar på vägen.. När jag kom ut på 45:an var det något något bättre. Två hjulsspår att följa. Och halt nåt så vedervärdigt och vitt vitt överallt. När jag väl kommit hem igen konstaterade jag och det tilltänkta sällskapet att det inte var värt risken att åka vidare. Så vi fikade en stund och pratade om allt möjligt. Avslutade med en obligatorisk titt i hagen fastän det var halv snöstorm... Ponnyerna såg mest ut som halvsmälta snögubbar.

Så besviken över att jag inte kom iväg på årsmötet men ibland får man inse att insatsen inte är värd risken. *bah*
Så nya tag, skotta undan all snö så det blir hanterbart och satsar på Örebros vinterutställning om knappa 14 dagar. Det enda som är riktigt bra med all snö som kom är att det förhoppningsvis ska gå att få rent pojkarna som ska med på ett smidigt sätt :-)

 

Sköt om er!