Nu är vi i 2015.

Det är länge sen det blev en uppdatering här. Det har varit fullt upp under hösten och vintern. Dessutom har jag haft lite problem att uppdatera hemsidan med bilder. Men allt löser sig :-)

Vad hände egentligen under 2014?

 

Vi vinkade adjö till Lundstorps I Love U och Bimbo som sålts till fina hem. Önskar er fortsatt stort lycka till med flickorna!
Vi vinkade även adjö till Bianca som fick avsluta sina dagar under hösten så hennes ålder började ta ut sin rätt... Hon har gett mig så mycket under sitt liv så det är en stor saknad efter henne.

Vi hälsade Erasmus af Jäboruder välkommen till Lundstorp på slutet av våren. Erasmus gjorde sin första säsong i aveln under 2014 och nu ser vi fram mot resultatet.

Under sommaren välkomnade vi även Älvåsens Vynja som vi har fått förtroendet att låna för att ta föl på. Hon ska vara dräktig med Pique och vi hoppas mycket på den kombinationen.

Sist in för året var Celine. Celine halkade in på ett bananskal men så kan det vara ibland. Celine är väldigt spännande iochmed sina färganlag, rödblackskäck med en rejäl bläs. Chansen finns att hon kan vara homozygotskäck då båda hennes föräldrar är skäckar.

Vi fick ett föl, Lundstorps Nordica e. Pique och u. Bäckdalens Amazone som blev rödskimmel. Klart vi hade hoppats på en fläck eller två, men vem bryr sig om det när man får ett lovande stoföl! Nordica är inte visad under 2014 men förhoppningsvis kommer hon ut under 2015.

Vi var på ett antal utställningar där bland annat både Pique och Erasmus af Jäboruder kammade hem varsin BIS-titel. Pique på Skogslotten i februari och Erasmus i Riddarhyttan i juli. Vi visade Lundstorps Blåssa och Älvåsens Vynja på sommarpremiering. Blåssa fick sitt hett efterlängtade diplom och GI och Vynja fick sitt G. Båda har nu även RS-nummer. Vi avslutade utställningssäsongen tidigt med SSS Riks-utställning i Nossebro. Där guldbelönades Erasmus och Lundstorps Blond blev klassvinnare även hon på guld.

Vad händer under 2015 då?

Erasmus af Jäboruder ska visas igen på hingstpremiering och han ska även göra sitt bruksprov, vi tränar för fullt!

Vi ska förhoppningsvis ha två utställningar i Kristinehamn, dels den 14:e mars men också 29 augusti.
Planen är att visa både unghästar men även några av de äldre stona för meritering på utställning.
Om Lundstorps Edelman fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt ska han eventuellt visas på hingstpremieringen till hösten.

Om allt går som det ska får vi fem föl till sommaren:
Moa x Erasmus
Blaze x Erasmus
Gaia x Pique
Vynja x Pique
Pensacola x Pique

Först ut av årets aktiviteter blir Shetland Nords årsmöte den 1:e februari.

 

Sköt om er och på återseende!