Dags för en uppdatering igen. Två utställningar avklarade sedan sist. Dels "vår" utställning i Kristinehamn och sedan Riksen. Vi har ju också hunnit vara på premiering med Blåssa och Vynja.

I mitten av juli gick jag på en efterlängtad semester. Skönt att kunna ta det lite lugnt och "bara" fixa med hästarna. Sen att det blev tokvarmt och kanonväder gjorde ju inte saken sämre. Fanns ju inga ursäkter för att inte ligga på stranden!
Den 21/7 åkte vi till Färgelanda på sommarpremiering med Lundstorps Blåssa och Älvåsens Vynja. Blåssa skulle visas för ett eventuellt diplom och Vynja för RS.
I 3-årsringen var det 3 fina shetlandsston och Blåssa placerades som 2 av 3 med raden 88798 = 40 poäng, diplom och GI. Tjoho!! Så gôtt för att ta det på värmländska :-)
Vynja visades också och fick sitt G med en trevlig kritik.

I samma vecka var det dags för vår sommarutställning. Vi bytte ju både datum och plats och det verkade fungera bra. Himla skönt med ett isolerat ridhus, tror det var det svalaste stället på hela anläggningen bortsett från stallarna. Inte lätt att fungera som människa när det är över 30 grader varmt...
Men som vanligt hade jag hjälp av mina enastående vänner och min fina familj. Utan er skulle detta inte vara genomförbart.
Som vanligt när man har nära måste man ju ha egna hästar med sig. Jag hade anmält Blåssa, Musse och Blond men när Blåssa fick diplomet på premieringen bestämde jag mig för att inte ta med henne utan hon fick gå ut på betet igen. Och hon såg väldigt lycklig ut för det!
På utställningen belönades Musse med 40 poäng och gick som tvåa bakom en annan godkänd 3-årshingst.
Blond dunkade till med en klassvinst i en relativt stor klass med övrigt färgade gallston med finfina 42 poäng. Med detta kom hon tvåa i stochampionatet och blev utställningens bästa övrigt färgade ponny.

Två veckor senare var det dags för Riks-utställningen i Nossebro. Med på den resan var Musse och Blond.
Musse kom även denna gång tvåa i sin klass men med 41 poäng den här gången. Blond vann även sin klass här, även hon med 41 poäng. Det var en fin dag och skönt att inte behöva vara på plats förens runt lunch.

För övrigt har vi tyvärr kunnat konstatera att vare sig Ankan eller Blaze var dräktiga. I Ankans fall är det nog tyvärr åldern som tar ut sin rätt så det här är hennes sista sommar. Ett tråkigt beslut att ta men man gör det alltid för deras bästa. Hon kommer att skapa ett stort tomrum den dag hon åker, men som hästägare kan man inte bara ta framgångarna.
Blaze kom äntligen i brunst igen och är betäckt så hoppas vi på bättre lycka nästa år. Vi fick i alla fall en liten fin flicka i Nordica som man nu definitivt ser att hon är skimmel.

På betäckningssidan ser vi säsongen så sakta gå mot sitt slut. I förra veckan åkte de sista gäststona hem från båda pojkarna.
Inga av Prinsens ston har kommit om i brunst så han är klar för säsongen, Musse har bara Blaze kvar och hon ska komma i brunst om någon dag om det är så. Annars får båda pojkarna gå på sin vintervila. Vi har haft ganska mycket ston på besök vilket vi självklart tycker är otroligt roligt. Blir en spännande vår och sommar nästa år.

En av semesterns planer var ju att köra in Musse och med lite försening pga av värmen, det är alldeles för varmt att springa och tömköra när det är 25-30 grader tycker jag så är han nu i vagn och vi kör lite smått. Tanken är att köra honom en kortare period nu och sedan ta upp körningen och utbilda mer under vintern.

På det personliga planet har det också hänt en del. Jag har träffat en underbar person och det känns som en ljus framtid.

Nu har även min semester tagit slut och jag är tillbaka på jobbet. Lite skönt är det med dom gamla hederliga rutinerna igen. Så nu är det dags för lite höstförberedelser på lösdrifterna så kommer ponnyerna troligen hem i slutet av september.

Sköt om er kära läsare