I helgen som gick var vi iväg på Shetland Nords utställning i Riddarhyttan. Men oss var fint sällskap i form av Carita samt ponnyerna Lundstorps Blåssa och Erasmus af Jäboruder. Och vi var inte bara på utställning! Vi åkte vidare efteråt på en liten tripp till Falun för att hämta nya bekantskaper till ponnyflocken.

Men nu ska vi ta saker i rätt ordning!

Först Riddarhyttan. Efter en vecka med lite regn och svalare väder var det jätteskönt med sol och värme. Först ut för dagen var Lundstorps Blåssa där förhoppningen var ett ytterligare guld för att säkra ett dubbelguldsdiplom innan premieringen. Av tre ston gick Blåssa på tredje plats med lite snöpliga 39 poäng. Attans också! Då får mina nerver en rejäl match på premieringen. Men så är det ibland *skrattar* Sen kunde vi njuta av det fina vädret och prata med alla som var där och visade ponny innan det var dags för Musse. Musse skötte sig galant, åkte snällt och väntade hela dagen i lastbilen på sin tur. När han kom ut var det självklart lite prat så alla skulle veta att han var där. I ringen var han jätteduktig, ställde upp sig fint och gångarterna kändes också bra. Kritiken lät himla fin och han fick en guldplakett och blev även utsedd till Champion Unghingst!

Innan BIS-finalen anordnades det en skrittkapplöpning där jag anmält Blåssa då jag vet att hon verkligen kan skritta på. Och det gjorde hon. Ohotat gick hon vidare till finalen från sin kvalomgång och i finalen klev hon på så rejält så att vi vann även där. Himla kul extra grej sådär.

I BIS-ringen var det som vanligt flera fina ponnyer med tidigare BIS-titlar i bagaget. Men Musse höll hela vägen och blev utsedd till BIS med 42 poäng!! Wow så häftigt. Han blev även utsedd till Bästa Skäck. Han är ju bara visad tre gånger (än) sen han godkändes och har redan dubbla championtitlar och nu en BIS-titel. Himla kul att även dom övrigt färgade kan konkurrera med dom allra bästa!! Fina Musse-killen! Han börjar dessutom bli lika lugn och avslappnad på utställningar som stallkamraten Prinsen.

Nu när jag går på semester är det tänkt att jag ska börja köra in honom och i lugn takt utbilda honom inför vårens planerade bruksprov.

Efter utställningen styrde jag och Carita kosan norrut mot Falun där vi skulle hämta varsin ny ponny (dock från samma ställe). Så nu kan jag hälsa Älvåsens Vynja välkommen till oss på Lundstorp. Vynja är här på foder från Älvåsens stuteri och planen är att hon ska betäckas med Pique i år. Det blev en riktigt lång dag, landade med ponnyer på Lundstorp 02.00 på lördagsnatten. Men sova och solkräm konstaterade vi är för "veklingar" ;-)

För övrigt väntar jag på mina sista ston som envist vägrar att föla... Ankan börjar jag nog mer luta åt inte är dräktig men Blaze kniper krampaktigt än..

Näst på tapeten är premiering för Blåssa i Färgelanda den 21 juli. Hoppas hoppas hon kan knipa ett diplom där...