Nu var det återigen länge sedan sista uppdateringen. Och det beror inte på att det inte hänt saker! Jag lovar. Mest har det hänt på det personliga planet och det har medfört att uppdateringarna av hemsidan haft en låg prioritet. Men nu har det mesta ordnat upp sig hjälpligt så då kommer förhoppningsvis uppdateringarna tätare :-)

Erasmus har funnit sig väl tillrätta hemma hos oss. Det är en himla härlig grabb med mycket energi men som vill vara till lags. Han kommer att gå hemma på gården i sommar och inte ta emot särskilt många ston. Dels är tanken att köra in honom under sommaren/hösten här och dessutom är det hans första säsong och då vill jag inte slita på honom i onödan. Han är fortfarande ung och tanken är att ha honom i många år...

Vi har fått föl!  Bäckdalens Amazone fölade den 30:e maj  en bedårande flicka. Hon är så näpen och feminim. Hon ska heta Lundstorps Nordica. I dagsläget tror jag att hon är skimmel dessutom, eller så är det bara jag som vill se dom vita håren i pälsen.. Man vet aldrig *skrattar* Bild på henne kommer att komma upp på hemsidan lite senare.

Det har även kommit ytterligare 3 Pique-föl, alla ston. Stort grattis till stoägarna. Tyvärr förolyckades ett av förra årets betäckningsston i hyperlipedemi ca 14 dagar innan beräknad fölning. Så för tillfället är det tre ston kvar som ska föla efter Pique, varav två av dom är mina egna. Men det dröjer nog några veckor till. Men å andra sidan om det nu blir varmt och fint är det inget som drar igång fölningar så mycket som föl som redan är födda...

Igår var det nationaldag och det "firade" vi med att åka på Shetland Östs jubileumsutställning i Norrköping. Med oss i transporten var Pique och utställningsdebuterande Erasmus af Jäboruder. Det blev en kort men intensiv dag med grabbarna :-) Märkligt det kändes att inte behöva åka från gården förens vid 10-snåret på förmiddagen...

Erasmus var först ut och jag ville ge honom ganska gott om tid att vänja sig vid miljön runt utställningsringen med tanke på att han inte är så van. Han är himla härlig i sitt sätt. Vissa saker tycker han är lite läskigt men bara man går fram och han får titta i lugn och ro så är det helt ok sen. Sånt gillar jag! Han skötte sig bra i visningen och orkade slappna av hyggligt i skritten och det gav utdelning. Han blev klassvinnare med en fantastisk fin kritik! Domaren Morgan Johansson sa själv att han stack ut hakan lite och trodde en fin framtid för Erasmus. Jag hoppas ju självklart det med.. En guldplakett blev det och vidare till unghingstchampionatet.

Därefter visades Pique i en klass med två svarta hingstar. Dessa gick före honom men Prinsen fick i alla fall 41 poäng med 89798. Lite roligt att domaren poängterade att hans stamm kanske inte var den allra vanligaste idag men att den var värdefull i avelssammanhang. Prinsen skötte sig som alltid exemplarisk. Han står och sover i väntan på sin klass och sedan gör han sitt och struntar i dom andra hingstarna. Mattes fina kille! Erasmus kan inte få en bätre läromästare *skrattar*

I unghingstchampionatet mötte Erasmus en himla läcker 2-årshingst som belönats med 41 poäng. Men Musse (som vi kallar Erasmus) knep championtitel och fick komma tillbaka till BIS-ringen.

Väl i BIS-ringen fick vi gå varv på varv på varv. Till slut blev vi BIS-4 och fick en jättefin blombukett. Poängen blev 99888 = 42 poäng. Vilken utställningspremiär!

Nästa helg bär det av till Örebro Ponnyavelsförenings utställning i Kumla med båda killarna. Lika bra att Musse får träna ordentligt med utställning.

Det har även kommit några betäckningsston till Pique vilket självklart är roligt.

På återseende!