Nu var det ett bra tag sedan jag skrev några rader sen sist. Och visst har det hänt grejor!
Det har varit hingstpremiering, i Tenhult och det är ju en av vårens stora begivenheter..

Anledningen till att det har varit dåligt med uppdateringar är att jag för tillfället jobbar på ett relativt stort projekt ute på plats. Detta innebär för mig långa dagar med resor så just nu känns det mest som man jobbar, fodrar hästar och i bästa fall sova 7 timmar :-)
Men det är ett gott gäng som jobbar och det är inte för evigt!

På hästsidan har det hänt en hel del.
Vi har vinkat adjö till Lova som flyttat till Stenby Stuteri. Vi önskar er alla lycka till!
Lova och jag hade sådan flyt att vi fick vara sällskap i både bil och transport ner till Tenhult där vi skulle besöka vårens hingstpremiering.
Den här gången var det hela 49 hingstar anmälda och de allra flesta visades fram. Störst var klassen för tidigare godkända & internationellt godkända hingstar.
Jätteroligt att se!
Annars är hingstpremieringen som en enda stor firmafest! Man träffar människor som man kanske bara "ser" på FB till vardags och som bor i andra regioner.

Den som gjorde allra störst intryck på mig på premieringen var svartskäcken Erasmus af Jäboruder. En i mina ögon mycket trevlig bekantskap, välbyggd och med en välmeriterad stamtavla. Dessutom med färg fick ju mina klockor inte bara att ringa utan dom dansade nästan samba!
Innan premieringen hade jag gluttat en hel del på en annan svartskäckhingst men väl på plats sa det inte riktigt "klick"
Men jag kunde inte släppa tanken på Erasmus så jag gjorde slag i saken och hörde av mig till Anne på Jäboruder och hörde mig för om det fanns möjlighet att få köpa loss honom. Tänkte att man kan ju inte få mer än ett nej och då har man frågat i alla fall... Men jag fick ett ja istället :-)
Så nu i påskhelgen (efter att jag sovit ett antal timmar vill jag lova) fick jag sällskap ner till Mullsjö och Jäboruder för att hämta honom.
Snälla Anne och Ben tog sig god tid att visa hingstarna och även en del andra ponnyer och sedan en jättetrevlig fikastund. Det som slog mig allra mest med så många hingstar på samma ställe var det otroliga lugnet som var både i stallar och hagar. Så där trevligt som man vill ha det :-)

Erasmus kommer att ta emot ett antal ston under sin första säsong men han kommer även köras in och matchas mot nästa visning på hingstpremieringen.

 

Liten uppdatering från oss!