I helgen var det dags för vinterns sista utställning. Senvinterutställning med tulpantema i Kristinehamn. När anmälningstiden gick ut var det lite fattigt med anmälningar så jag kom på den briljanta idén att ha 6 ponnyer med...

Just då kändes det som en jättebra idé! I fredags när alla skulle fixas kändes det som en mindre bra.. Men det är ju roligt att visa sina unghästar så alla skulle med.
Frampå eftermiddagen var alla färdiga och då kvarstod bara resten av utställningsförberedelserna. Tur man har en superbussig familj som ställer upp!
Däremot ringde den tilltänka sekreteraren på eftermiddagen och var tyvärr jättesjuk. Helvete! Vad göra? Ringde nog hela min telefonbok... Men det är inte lätt att hitta någon 18 timmar innan tävlingsstart. Jag själv hade också med största sannolikhet varit uppbokad om någon ringt till mig med med det korta varslet!

Men min eminenta speaker till bror är fantastisk på multitasking så han ställde upp och skrev protokoll också! Vi fick ju förklara situationen men jag tror inte att någon blev lidande av det. Bedömningarna gick lite långsammare pga av detta. Men tyvärr, jag försökte verkligen men jag lyckades inte lösa detta...

Hur gick det då för ponnyerna? Det gick jättebra! Hade 3 av mina 1-åringar med mig. Debutanten Edelman som var ensam unghingst, men han bedömdes med 39 poäng och blev senare under dagen Unghingstchampion. Fick väldigt trevlig kritik och det är ju alltid roligt eftersom planen är att behålla honom som hingst och se hur han utvecklas! Därefter var det 1-årsstona Katniss och HeartBeats tur. Katniss gick etta med 39 poäng och HeartBeat 2:a med 38. Jättenöjd även där. Det är svårt med så unga individer, det händer så mycket så fort. Men det är lite det som är charmen med unghästar. Men dom skötte sig väldigt väldigt bra! Dom har ju gått hela utställningskursen med allt vad det innebär i trimning, träning och puts. Speciellt Edelman som inte åkte något som föl! Högsta betyg till dom små :-)

Ställde även Lova, förhoppningen där var 38 poäng och klass 1. Tyvärr var vi snubblande nära med 37, men så är det ibland. Hon behöver mera tid för att bli färdig, men hon är ju fortfarande ung! Inte ens 3 år än. Hennes tid kommer, det är jag säker på.

På eftermiddagen hade jag två veteraner i utställningssammanhang, Prinsen och Moa. Lite skönt och jättekontrast till mina orutinerade ungdjur. Moa visades i en riktigt fin klass med enbart svarta gallston. Hon fick 5*8 = 40 poäng. Hon har sett himla fin ut i vinter med Edelman vid sidan men nu när dom börjar fälla syns det att det började ta på henne. Men att få guld och ändå inte vara i helt 100 skick, det är väl ändå riktigt bra!

Sist ut var Prinsen. Hans konkurrent var tyvärr struken så han var ensam i klassen. Däremot visades det två riktigt fina minihingstar som konkurrerade med honom om champion-titeln. Prinsen fick 42 poäng med 98898 och knep även championtiteln. Mattes fina fina kille! Prinsen blev även BIS-4 så vi fick med oss en tulpankvast hem igen.

Som grädde på moset så visades även Chewbacca (2-årig valack efter prinsen) med 39 poäng och han knep valack-championatet! Så på samma utställning fick Prinsen sina första två championavkommor! Men förhoppningsvis inte de sista!

Jag hoppas och tror att alla utställare var nöjda med arrangemanget, domarens poäng kan jag ju inte påverka så den delen lämnar jag utanför ;-)

Nu blir det lugnt på ponnyfronten ett tag (eller man vet ju aldrig vad som kan hända), men i alla fall ingen utställning med egna ponnyer på ett par månader.

Jag fick en himla fin bild på Edelman av Annette Wadman från utställningen så den finns nu på honom på hans lilla hörn :-)