En "lugn" helg avverkad. Det enda inplanerade var Anna Emanuelsson-träning ute hos Fredrik Hasselberg, Hammarö med Snooze.


Träningarna för Anna tycker jag ger så himla mycket. Anna själv är otroligt lugn och proffisionell i sitt lärande. Det är inte bara inspirerande att rida för henne, när Snooze var halt försökte jag hinna med att åka ut och titta på hennes träningar för att dom ger väldigt mycket. Man ser helt andra saker när man står på marken jämfört med att rida själv. Självklart är det roligast att rida men det är verkligen inte bortkastad tid att titta på heller!

Träningen handlade mycket om teknik och övningar med bommar. Reglerbarhet är A och O. Vi jobbade mycket med att få rena jämna galoppsprång fram till hindren med tryck i bakbenen. Hindren i sig var inte det svåra, det var vägen dit :-)

Snooze sköter sig verkligen. Det är en helt annan känsla att rida honom nu än för 1 år sedan. Troligen beror det väl mycket på att det satt en inflammation och hämmade honom. Galoppkvalitén går inte att jämföra! Det är som en helt ny häst ( eller nja, som den där charmigt odrägliga Snooze jag umgicks med förr). Sen så saknas det fortfarande lite styrka och uthållighet. Men det kommer, med tanke på hur länge han vilat så tar det minst lika lång tid att få honom i full kondition.

Vår senvinterutställning i Kristinehamn blir av! Det blir inte så många ponnyer, 31 totalt anmälda och det är väl egentligen lite för lite. Men jag har räknat på det och intäkterna ska täcka utgifterna (precis) och då kör vi. Jag ser det lite som en service till de som anmält. Tycker ju själv att det är så supertrist när tävlingar man anmält till ställs in... Själv har jag anmält 6 stycken! Det är ju så nära... Tre stycken nyblivna 1-åringar får följa med. Katniss och HeartBeat tycker jag själv ser trevliga ut så det är roligt med en bedömning. Edelman ser också käck ut, han visades inget förra året så då känns han lite prioriterad att han får komma ut i alla fall en gång det här året.
Lova är ju tre i år så där behövs nog ingen närmare förklaring till varför hon är anmäld... Jag har ju även anmält mitt svarta sto Moa, kom på att hon inte är visad på flera säsonger och att få haft föl vid sidan har gjort både henne och hennes hull gott om vi säger som så... Och Prinsen, ja Prinsen ja. Han är som vanligt anmäld som utfyllnad. Stackarn *skrattar* Nä men lite skämt åsido. Jag tycker det är viktigt att hingstarna syns ute bland stoägarna. För syns man inte så finns man inte, tyvärr. Sen att Prinsen är otroligt okomplicerad att ha med sig gör ju inte saken svårare.

Nu laddar jag för en härlig helg i Göteborg med hästshopping på EuroHorse överst på prioriteringslistan!