I helgen som gick sparkade vi igång utställningssäsongen på mesta sätt. Utställning i dagarna två!
De som åkte var Lundstorps Blåssa (3-årigt sto e. Neptan) och min kära snälla prins (Pique).
Och vilken drömstart!!

Målet och förhoppningen var två guld på Blåssa, Prinsen var mest med som utfyllnad och för att han är så himla snäll och trevlig att ha med sig.

Först ut på lördagen var Örebro Ponnyavelsförening i Örebro. Domare var Morgan Johansson. Första pärsen var mätningen då Blåssa är rätt så stor och rejäl. Har fått hjälp att mäta henne ett par gånger hemma under vintern men det är ju en annan femma på bortaplats.. Men fastän hon var spänd och tyckte det var lite läskigt i utestallet där hon mättes fick mätkvinnan henne till 105. Och det var tillräckligt bra för mig. Hon sa att om vi ville vänta lite så kunde vi mäta om då hon som sagt var rätt spänd, men bedömningarna raskade på inne i ridhuset så jag ville hellre få tid att låta henne slappna av där. Blåssa var ensam 3-åring av standardstorlek men vad gör väl det när man går guld!!! Åh, va jag blev glad!

Därefter var det Prinsen tur och han blev andraplacerad efter Rossmons Jackmani (som senare blev BIR) med fina 41 poäng (98798). Blåssa blev typ 5 eller 6 i BIR:et med 40 poäng (88798). Kändes väldigt bra att få tofsa om ponnyerna i ridhuset och kunna åka hem i god tid då vi faktiskt skulle iväg dagen därpå också.

En avkomma efter Prinsen visades också. Det var från hans första årskull som av olika anledningar bara resulterade i två levande föl. Det var 2-årige valacken Chewbacca (u. Smedstorps Primadonna) som gickoch knep ett guld! Tjoho!! Han fick raden 88798 = 40 poäng. Chewie som han kallas är visad tre gånger hittils och alla gångerna är han guldbelönad. Så himla roligt när avkommorna går bra. Det är precis lika roligt som när man visar sina egna!

Med som sällskap under dagen (och 1:a hästhållare) hade jag med mig Linda från Ed. Tror att det började rycka i hennes utställningsfinger också nu, hoppas jag inte avskräckte dig med mina "visa 3-årigt sto"-nerver bara ;-)


Blåssa efter visningen.

 

Eftersom dagen var relativt kort kom vi hem i god tid när det fortfarande var ljust. Våren är verkligen på g!
Ponnyerna var ju redan klara så det vara bara att mocka transporten och fylla nytt hönät så var ju i princip allt klart inför söndagen på Skogslotten.

Först ut var Blåssa som verkligen behövde åka på en utställning innan för att komma ihåg allt hon lärt sig tidigare. Hon var mycket mer avslappnad på söndagen och det märktes på mätningen. Där mättes hon till 104 i manke och 16,5 i skena.
Det var 4 stycken 3-åringar som kom fram till visning i hennes klass och hon blev placerad som två:a. Hon fick en guldplakett på 88798 = 40 poäng. Åhh, så glad jag blev!! Nu får hon semester fram till juli då vi ska försöka skrapa ihop en guldplakett till.

När Blåssa var lastad var det i princip dags att ta ut Prinsen. Han är så himla snäll och okomplicerad att ha med sig. Han kliver in i ridhuset med en massa främmande hästar med ställer sig och vilar och tänker inte hetsa upp sig i onödan för att sedan tända till och visa god energi när det är dags för visning. Min fina prinskille!
I hans klass var det bara två anmälda men motståndet var rejält tufft!! Vi fick gå varv på varv kändes det som innan domaren avgjorde vem som skulle få gå först.. Och det blev vi!!! Så glad!! Domaren uttryckte att detta verkligen var två mycket goda representanter för rasen och att det var hårfint mellan dem och att både rekomenderades till BIS.

I championatet mötte vi en mycket trevlig och välbevarad veteranhingst men vi drog längsta strået och Pique blev Champion Hingst.
Därefter drog det ihop sig till BIS. Många fina ponnyer gick det i ringen och man kan ju bara hålla tummarna att man får vara kvar. Man vet ju aldrig, någon kan ju bli bättre och bättre ju mer dom får gå så att säga. Till slut så var det "bara" de godkända standardhingstarna och Champion Sto kvar i ringen. Och vi fick trava och gå och trav igen kändes det som.. Som BIS:4 blev veteranhingsten Smevallens Bonsai med 41 poäng. Sen fick vi gå igen. Hjälp så nervöst, man vill ju verkligen bli kvar...
Som BIS:3 fick Nightingales Black Ace tacka för sig med 42 poäng. Kvar var vi och Champion Sto Hamras Jelena. Jelena hade i bagaget ett antal BIS och 43:poängare så det var tufft! Så när domaren äntligen sa att hingsten Pique är dagens BIS gick nästan luften ur mig. Så himla roligt att få stå där med sin färgade ponny och bli BIS. Nästan helt overkligt.... Ytterligare en känsla jag kommer leva länge på! Hoppas verkligen att jag uppfattade och tackade alla som gratulerade, det var så häftigt!!


Foto: Johanna Granberg

Jag hann ta EN suddig mobilbild innan min mobil dog av soppatorsk. Men snälla Johanna Granberg hjälpte mig att få bildbevis! Tack snälla du!!

Nu dröjer det tre veckor innan nästa utställning som är vår "egna" i Kristinehamn. Innan dess så är det Anna Emanuelsson-träning med Snooze och sen EuroHorse med bästa vännerna! Sen ryktas det om att jag ska fylla år i de dagarna också men det kan jag inte tro är så himla viktigt...

Sköt om er!