Årets första shetlandsaktivitet är nu avklarad.
Shetland Nords årsmöte i Grängesberg. Alltid lika roligt att träffa andra likasinnade shetlandsfantaster (nördar?).

Som bästa resesällskapet hade jag Carita, tror vi båda tyckte det var skönt att "bara" åka lite bil...

Årsmötet var ganska snabbt avhandlat med avtackning av ordförande Magdalena Hoveklint som varit aktiv i styrelsen i många år.
Några nya inval i styrelsen blev det också.

Därefter var det dags för prisutdelning av Nordponny-utmärkelserna.
Och Prinsen vann kategorin för utställning! Jätteglad :-) I flera år har vi haft stora graverade glasvaser med Nords logga och ponnyns namn. Tycker dessa är så himla fina och jag har velat vinna en sådan sedan dag ett. Och nu äntligen var det vår tur!! Bild på vasen kommer senare då min leverantör självklart fick leveransproblem nu när det vare min tur att få en...
Som krydda på det moset så är Prinsen den första ponnyn som inte var svart eller fux som vunnit det här priset i den här kategorin. Känns om en liten bekräftelse

Övriga vinnare var Emmeros Imponera i brukskategorin och i allroundkategorin blev det en delad vinst av två parponnyer, Smedens Serena och Chingachoc.
Uppfödarpriset togs hem av Gunilla Hjorth på Kölnäs Stuteri. Hon har ett gediget avelsmaterial som hon matchar på ett otroligt fint sätt.
Hoppas att jag också en dag kan komma i närheten av hennes fina framgångar.

Om lördagen var lugn och trevlig så var söndagen också trevlig men väldigt intensiv! Det var halm till lösdrifterna, påfyllning av ensilage, mocka och sedan hade jag lovat att hjälpa min bror att flytta nötkratur mellan boxar i ladugården och det tar sin lilla tid för dom är inte ledvana om man säger som så... Sen var det bara att ta in ridhästarna från snögloppet så Snooze fick en chans att torka upp innan vi skulle iväg på hoppträning. Träningen gick fint, det är en så himla skön känsla när man bara flyter på på de uppställda linjerna. Snooze blev lite trött och lite "gnällig" på slutet och stod emot lite i dog-leg-övingen men jag vet att han hoppar den utan problem egentligen. Han är ju inte i full form än riktigt utan är ju kvar i uppbyggnadsfasen så då måste man få ha rätt att bli lite sliten. Hem med Snooze packa ur alla grejor och ut med hästarna i hagen igen för att sedan plocka fram beauty-boxen och ställa sig och tofsa upp de två ponnyerna som ska iväg på utställning till helgen. Det hann bli mörkt innan dom sista tofsarna satt på Prinsen men han är så snäll så det gick fint i alla fall.  Sen var det bara att börjar kvällsfodra... Var helt färdig och uppsökte soffan med en gång när jag var klar..

Ska bli himla roligt att åka iväg till helgen som kommer! Säsongen 2014 känns som om den kan bli hur kul som helst.