Igår söndag var det åter dags för Bus att äntra utställningsringen!
Karlstads 4H gård och inofficiell utställning.

Totalt 5 dansk-svenska gårdshundar, alla valpar!

Två hanvalpar och tre tikvalpar. Detta var ju vår första mer riktiga hundutställning, vi provade ju på en drive-in i Kristinehamn i början av oktober.
Lite jämför man ju med alla hästutställningar man har varit på, det kan ju inte hjälpas. Men hjälp vilken skum parkering! men visst, bilen blev ju parkerad till slut. Sekretariatet kanske man kunnat lösa på ett smidigare sätt. Som det blev nu krockade man i ingången med de som köade för att visa vaccination och hämta nummerlapp. Men som med allt, arrangören gör så gott den kan!

Bus tyckte detta var väldigt spännande (och lite läskigt) med alla hundar. Men efter en stund satte han sig snällti knät och väntade på sin tur.

I ringen tyckte han att det var lite läbbigt och showade väl inte på det bästa han kunde. Men han gjorde det han skulle och andra varvet skötte han sig bättre med bättre kontakt med mig. Han fick en HP i alla fall och kritiken var kort men trevlig : Vackert huvud. Mörka vackra ögon. Bra bett. Stram rygg. Rör sig bra.
För försöka öva med kontakten i koppel mer dom närmsta veckorna. Vi åker ju till Arvika den 30:e igen. Tyckte att några av de andra valparna var väldigt stora och framför allt nästan feta. Nog för att jag är van en hästras som ska visas i ett rejält hull, men en grythund? Den skulle ju fastna om den var för stor. Men men, klart man tycker sin egen vovve är finast..

Med hästarna IRL händer vet inte värst mycket. Eller ja, jag har börjat rida Snooze igen. Han känns så himla fräsch med rejält tryck i bakkärran :-) Så nu hoppas vi att det håller i sig och att matte ska sluta känna efter varje steg..

Mer diskussioner är det på nätet, mycket rör prisbilden på våra kära shetlands. Men det kommer i ett annat inlägg under veckan :D