Åhhh, vad jag inte gillar mörkret och klaffset ute nu! Visst är det väl mysigt när man kan sitta inne och dricka te i ljussken och lyssna på vädret utomhus. Men all den charmen försvinner blixtsnabbt så fort man kliver ut genom dörren. Än så länge hinner jag i alla fall se ponnyerna en snabbis i dagsljus innan jag åker till jobbet men tyvärr så blir ju mornarna mörkare dom också..

Snart så ser man dom bara i ljuset på helgerna. Då känns det extra bra att man har haft dom hemma en månad från betet innan det blir vintertid så man hinner lära in deras rutiner igen. Oftast är det faktiskt så jag märker om någon inte mår helt 100. Dom avviker från sitt normala beteende. Men visst, ibland blir det falskt alarm men det är det värt.
Men allt går så mycket långsammare nu när det är mörkt och kletigt. Bah!! För ridhästarnas del innebär det täcken hit och täcken dit. Den ena ridhästen har dessutom reagerat i år igen på blötan så han svullnar lite i bakbenen så då blir det stallbandage som ska lindas på och lindas av. Men jag är jäkligt tacksam att jag hann få ut gruset i deras hage i tid. Minns första året jag hade honom och han reagerade i alla fyra benen och såg ut som en elefant :-( Det var banne mig inte roligt och innan vi kom på varför..

Något lite roligare. Igår kväll var vi iväg på hoppträning i ett av grannridhusen. Åhh vad jag gillar det ridhuset! Stort och luftig och ljust. För att inte tala om underlaget! Precis ett sådant som jag gillar. Fast men med viss elastisitet. Ett perfekt underlag att hoppa på :-)
BM som var dagens hoppobjekt skötte sig som vanligt med en stjärna i kanten. Den hästen är så jäkla snäll! Han ställer alltid och upp och vill alltid göra rätt. Inte för att det alltid blir rätt men han försöker. Det var lite blandade övningar med en studsserie ut mot en vägg (nog svårt i sig) påbyggt med lite lydnadsövningar och hoppning på böjt spår för att avslutas med ett relaterat avstånd på linje. Vi hoppar inga höjder just, men det är inte det som är poängen. Vitsen är styrka och reglerbarhet.