24 oktober

Fullt ös, medvetslös. Vissa dagar känns sådana.


Förmiddagen var fullspäckad med jobb för att sedan skynda hem och hämta Snooze som skulle på återbesök hos veterinären.
Besöket gick bra (eller bättre än jag förutspått) med 1 grads hälta på ett bakknä. Ibland kan 1 grad vara ett skäl till att vara nöjd! Snooze har dragits med en del tråkiga problem det här året vilket gjort att vi inte kommit ut på tävlingsbanorna över huvudtaget. Vilket är synd med tanke på att vi inledde året med dom bästa träningarna någonsin :-/ Men sånt är livet.

Efter veterinärbesöket var det att snabbt åka och och byta häst då det var dags för dressyrträning med BM. Tur man har en snäll häst så jag kunde borsta och linda honom innan jag åkte med Snooze.
Det är alltid spännande att rida för en ny tränare, man har inte en aning om vad dom fokuserar på eller hur hästen ska reagera på övningarna.
Jag tycker själv att det är så viktigt att man som elev känner att tränaren har ett tydligt mål, dels med övningarna och dels med helheten. Har dom inte det, då känner jag att vi slösar bort bådas tid. Vissa tränare klickar man med direkt, andra inte. Det gäller att man själv är så kritisk  och orkar välja lite det man själv tycker känns bra. Inte så att man ska skippa jobbiga övningar för att dom är jobbiga, men ser man inte målet med övningen och tränaren inte kan förklara det, ja då kanske den övningen inte är rätt för det ekipaget på den nivån..