Skriv ut
Kategori: Nyheter
Träffar: 1917

Återigen en längre tids frånvaro, men helt ärligt så har inte lusten infunnit sig pga olika omständigheter. 

En kortare sammanfattning av vad som hänt sen sist:

Vi fick 7 föl, 4 hingstar och 3 ston, tyvärr förolyckades 2 av fölen i lite äldre ålder (olika saker). Otroligt sorgligt att mista föl men vi försöker att glädjas åt de vi har kvar.

Vi har vinkat adjö till några av våra ston, däribland Moa som nu förgyller en familjs tid som familjeponny.

Inkörningsverksamheten rullar på, vi har haft lite sommarledigt från den nu några veckor men den upptas snart igen och då har vi åter möjlighet att ta emot ponnyer för inkörning utifrån.

Vi förlorade mycket tragiskt vår Veerle vd Paas i bukhinneinflammation, det innebär att vi just nu bara har ett enda svart sto kvar.

Betäckningssäsongen har rullat på, totalt har vi haft 16 ston för betäckning, verkar ändå vara ett bättre år i år, förra året var bedrövligt.

Det är rörigt i ShetlandsSverige med tydliga grupperingar och mycket osäkerhet, det gör tyvärr att lusten att ställa ut och engagera sig ideellt för föreningen är nära noll.
Men var sak har sin tid.

Vi har istället lagt mer tid på hundarna och ställt ut samt tävlat i Barn Hunt. Vi har besökt både Finland, Norge och nu sist Estland utöver utställningar i Sverige

Vår Linus har Hd-röntgats med strålande resultat (Hd A)

Årets grässkörd blev även i år väldigt bra så årets förbrukning är redan säkrad, alltid lika skönt.

Efterfrågan på inkörda valacker är fortsatt stor så vi söker även nu unga hingstar i ålder 2-4 år att köpa in runt mellan-Sverige.