Hoppas alla har haft en god nyårshelg och en bra start på 2019!
Här händer det saker (till och med för att vara mig..)

Det största som har hänt är att jag köpt 4 stycken avblekbara skimmlar till stuteriet. Jag är ju väldigt förtjust i just skimmlar och dammsuger den svenska marknaden så fort jag ser någon. Nu kom det sig att jag hittade (först) en unghingst som blir 3 år i år till salu på annons i Holland. Gillade det jag såg och tänkte, varför inte. Jag gillar det jag ser, det är värt minst en chans. Det var Kane. Tyvärr (eller tur för mig) så inföll ju jul- och nyårshelgen så han skulle inte kunna resa till Sverige förens under 2019.

På julaftonskvällen blir jag tillfrågad om jag är intresserad av skimmelston. Om jag är!! På bild dyker det upp 3 fantastiskt vackra välstammade flickor, två av dom äldre och därmed dräktiga. Hur ska man kunna välja.. Efter mycket funderande fram och tillbaka så det bestämde jag mig för att man lever faktiskt bara en gång. Så jag köpte även de tre. Hur tokig är man inte på en skala, men jag är så nöjd. Det var Total Touch, Hind och Lady Gaga.

Nu väntade en nervös väntan innan lastbilen äntligen dök upp lagom till 13-helgen. Ut kommer 4 sagoväsen (glöm nu inte att jag är otroligt glad i skimmlar).

Så glad, lycklig och tacksam för att jag fick den här galna chansen att köpa dessa. 

Jag vidhåller fortfarande att vi ska vara rädda om vårt svenska blod och bara importera när det verkligen tillför något. Och det tror jag verkligen att dessa individer gör. Åtminstone i min avel. 
Total Touch som är äldst är tilldelad Kroon och Preferent i Holland, visad med 2:a premie. Hind är dotter till Total Touch och hon har fått 1:a premie två gånger i Holland. 
Lady Gaga som blir 2 år i år är inte visad alls än. Samtliga är efter välmeriterade hingstar som visat sig ha en god förärvning. 

Kane unghingsten är tänkt att visas för nämnden och förhoppningsvis får vi tummen upp. Tänk så häftigt att få in en till avblekbar skimmelhingst i svenska avel, dessutom med blodslinjer som dessutom inte är supervanliga (ens för att vara holländskt i Sverige)

Dom har i alla fall acklimatiserat sig väl och äter nu upp sig efter sin långa resa hit. 
Häromdagen hade vi snöstorm och dom undrade nog väldigt vart hamnat egentligen..

Med massa hästar in måste någon ut. 
Queen´s Butterfly har flyttat till Linköping och vi får rapporter därifrån att det går jättebra! 
Dessutom kommer Ängenäs Tequila Rose att flytta under februari, hon är såld men kommer att lifta med mig till nya ägaren.

Innan nyårshelgen hade vi vår veterinär här som ordnade till 3 nya valacker. Två av dom är under inkörning nu och förhoppningen är att de ska vara i vagn inom kort.