2:a advent är redan här! Hann jag julpynta något? Svar nej. Men det är ju drygt 14  dagar kvar, nån liten tomtestackare ska väl hinna komma upp..
Den här veckan har gått i hundarnas tecken.

På tisdagseftermiddagen åkte jag till Västerås för att gå på utställningsträning för Aneliya Shankova-Petkova. 4 intensiva men väldigt lärorika timmar bara flög förbi. Det var mycket finslipning av detaljer och mycket bra att tänka på. Ju mer man håller på med hundarna ju mer likt blir det våra visningar av ponnyer. Ställ lite så så ser det lite så ut. Kul, kul, kul! Hemma sent på natten men det var det helt klart värt! Onsdagen och torsdagen vigdes åt resejobb med hundarna i ständigt sällskap. 

Fredag efter lunch så styrde vi bilen mot Stockholm jag, sambon och nästan alla hundar. Lilla praktikanten fick stanna i Kristinehamn hos min mor som var hundvakt åt henne. Väl framme på hotellet så gjorde vi oss hemmastadda innan det var dags för julbord på kvällen. Var som vanligt, en hel del som var jättegott, en del som man själv aldrig skulle ställa på julbordet (stekt strömming till exempel..) och nåt som man inte alls tyckte om.

Lördag morgon upp och iväg till Stockholm Hundmässa ute i Älvsjö. Skönt med 4 rutinerade killar, dom är inget större problem att ha med sig. Jättekul att träffa så många av sina hundvänner på plats. Linus var först ut i unghundsklassen. Han fick ett Very Good (inte helt ovanligt för honom), bra rättvis kritik där det står att han behöver mer bredd och volym i främst bröstkorgen. Den kommer, men det tar tid. En 4:e placering gav detta. Därefter var det Rufs och Bus som visades i Championklassen. Båda fick Excellent, Rufs placerades som 3:a med ett CK. Sist ut var Remus som gick i veteranklassen även han med Excellent och en 3:e placering.

På vägen hem stannade vi till och hämtade upp min nya begagnade Ideal sele med ergonomisk brösta. Ska bli kul att prova den på killarna (blir det nog först). Räknar med att köra igång de två saluvalackerna som nu vilat en period. Är ju snart nytt år och då kanske det är roligt att köpa ponny igen. 

Till helgen som kommer har vi vårt traditionsenliga julfika här på gården, brukar vara några av mina närmsta vänner som kommer en stund. Vi tittar på ponnyer, snackar om allt och äter lite. 
Man borde göra sånt mer. Det är väldigt roligt och nyttigt att vara några stycken som tittar och spekulerar!