Ännu en vecka av november har äntligen passerat. Nu i helgen som gick kom solen fram igen och med den kom även minusgraderna. Skönt att slippa kladdet och leran en sväng även om stelfrusna vattenslangar och stenhårda grusvägar hänger ihop med detta.

Upploppsvecka mot advent och december och min favorithögtid julen! Förra året hade vi en julutställning den här helgen och glädjande nog så blir det en sådan näsa år sista helgen i november igen. Har redan nu börjat att klura på hur man kan förbättra och utveckla det hela!

För övrigt så är det ganska så lugnt, eller nja, vi har en liten praktikant bland gårdshundarna som bor här några veckor för att utställningsträna och är man 5,5 månad  gammal så är det väldigt mycket full fart. Vi kan väl säga att mina äldre sover vääldigt gott om natten..

På ponnysidan är det dock rätt lugnt. Vi vinkade av en av våra valacker i fredags som flyttade till Mora. Hoppas alla blir glada och nöjda. Känns skönt att alla planerade inkörningar är avklarade. Vår grusväg är frusen och stenhård nu, det kvittar liksom att trava fram och tillbaka på den nu när den känns som betong. Både för mig och ponnyerna. Då vi nu "bara" har två valacker kvar som är till salu börjar funderingarna på att köpa in några unga hingstar som inte är tänka för avel och kastrerar och köra in dom. Så har man en ung shetlandshingst som man kanske inte har plats för eller inte har tiden själv att utbilda kan jag vara intresserad.

När grusvägarna är frusna så har jag och Millis passat på att göra skogarna osäkra under helgen. Hon är för rolig, första dagen vi gick ut blev hon helt svettig av skritt och lite trav, framåtbjudningen var milt sagt sådär, mycket att titta på. Idag när vi tog samma sväng igen var hon betydligt tuffare. Till och med några svängar med galopp. För att komma till nån skog att tala om måste vi passera länsvägen som går förbi oss (vi har motorvägen på ena sidan gården och länsvägen/omledningsvägen på andra) och det känns väldigt bra att hon är helt obrydd om bilarna som susar förbi. 
I veckan när vi var ute så lyckades hon trassla till det med frambenen så pass att hon trampade av sig en sko, rakt av. Bara att hoppa av och ta skon i handen och traska hem. Som tur var så köpte jag mig en sprillans ny hovslagarhammare på hästloppisen förra helgen och den kom ju väl till pass! Vilken skillnad det var på att banka i söm men en hammare avsedd för detta. Tog inte många minuter så var skon på plats igen. Men nu är det boots på dygnet runt för rödan faran. Så kul är det inte att slå på tappskor :D